Recept

Sockerfri pumpapaj

Förmodligen det mest utsökta receptet på en sockerfri pumpapaj: Ingefära, kanel, muskot och kryddnejlika ger smak och arom, Hermesetas Lättströ en lätt sötma.

Preparatet:

  1. Blanda mjöl, Hermesetas Lättströ och salt, knåda sedan ordentligt med det kalla smöret och äggulan. Ställ in den färdiga smuldegen i kylen i minst 60 minuter.
  2. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Smörj en pajform (26 cm) och pressa ner den kylda degen i formen - botten och kanten ska täckas jämnt med deg. Gör lätta stick i degbottnen med en gaffel, förgrädda sedan 15 minuter i mitten av ugnen utan fyllning.
  3. Blanda alla ingredienser för pumpafyllningen till en slät massa och lägg den i den förbakade pajbottnen. Grädda färdigt den fyllda pajen i ytterligare 45 minuter.

    Pumpapuré, superenkel att göra själv: Ta bort pumpakärnorna med en matsked, skär pumpan i klyftor och placera dem på en bakplåt. Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader (varmluft 180 grader) i 45-60 minuter tills pumpaköttet är mjukt. Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna. Skrapa ur pumpaköttet från skalet med en matsked, placera det i en hög skål och purea med stavmixern.
Allmän information
Klar om:
70 minuter
Kalori p.p.:
201
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Smuldeg för pajbotten:
Mjöl
220 g
Smör, kallt
120 g
Hermesetas Lättströ
5 g
Äggula
1 st.
Salt
1 nypa
För pumpafyllningen:
Pumpapuré
500 g
Ägg
2 st.
Färskost
120 g
Hermesetas Lättströ
15 g
Kanel
2 tsk
Ingefärapulver
1 tsk
Muskotnöt
1/2 tsk
Nejlika
1 nypa
Salt
1/2 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
10147
845
kcal
2416
201
Protein g
56
4.5
Kolhydrat g
192
16
Fett g
158.5
13