Search

Sockerfri pumpapaj

70 min
Bakning
Desserter

Förmodligen det mest utsökta receptet på en sockerfri pumpapaj: Ingefära, kanel, muskot och kryddnejlika ger smak och arom, Hermesetas Lättströ en lätt sötma.

Förberedelser

  1. Blanda mjöl, Hermesetas Lättströ och salt, knåda sedan ordentligt med det kalla smöret och äggulan. Ställ in den färdiga smuldegen i kylen i minst 60 minuter.
  2. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Smörj en pajform (26 cm) och pressa ner den kylda degen i formen - botten och kanten ska täckas jämnt med deg. Gör lätta stick i degbottnen med en gaffel, förgrädda sedan 15 minuter i mitten av ugnen utan fyllning.
  3. Blanda alla ingredienser för pumpafyllningen till en slät massa och lägg den i den förbakade pajbottnen. Grädda färdigt den fyllda pajen i ytterligare 45 minuter.

    Pumpapuré, superenkel att göra själv: Ta bort pumpakärnorna med en matsked, skär pumpan i klyftor och placera dem på en bakplåt. Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader (varmluft 180 grader) i 45-60 minuter tills pumpaköttet är mjukt. Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna. Skrapa ur pumpaköttet från skalet med en matsked, placera det i en hög skål och purea med stavmixern.

Näringsvärden per portion

845
kj
201
energi (kcal)
4.5
protein g
16
kolhydrater g
13
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 12 portioner

Smuldeg för pajbotten:

220 g Mjöl
120 g Smör, kallt
5 g Hermesetas Lättströ
1 st. Äggula
1 nypa Salt
220 g Mjöl 120 g Smör, kallt 5 g Hermesetas Lättströ 1 st. Äggula 1 nypa Salt

För pumpafyllningen:

500 g Pumpapuré
2 st. Ägg
120 g Färskost
15 g Hermesetas Lättströ
2 tsk Kanel
1 tsk Ingefärapulver
1/2 tsk Muskotnöt
1 nypa Nejlika
1/2 tsk Salt
500 g Pumpapuré 2 st. Ägg 120 g Färskost 15 g Hermesetas Lättströ 2 tsk Kanel 1 tsk Ingefärapulver 1/2 tsk Muskotnöt 1 nypa Nejlika 1/2 tsk Salt