Search

Schwarzwald-tårta

60 min
Bakning
Desserter

Schwarzwald-tårta ✓ Klassiker ✓ Lättlagad ✓ Passar både till vardag och fest: Det här receptet passar alltid perfekt till eftermiddagskaffet.

Förberedelser

  1. Börja med att värma ugnen till 180 °C över-/undervärme. Blanda dinkelmjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver och ställ blandningen åt sidan. För ett särskilt bra resultat kan du sikta mjölblandningen.
  2. Separera äggen och vispa äggvitorna till en styv smet med en nypa salt och ställ den åt sidan. Vispa sedan äggulorna tillsammans med Hermesetas Lättströ. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och den vispade äggvitan och häll upp smeten i en form med löstagbar botten, som klätts med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan loss den ur formen och stjälp upp den på ett köksgaller. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan svalna.
  3. Häll av körsbären till fyllningen genom en sil och spara spadet. Spara de 12 finaste körsbären till garnering. Rör stärkelsen tillsammans med en del av körsbärsspadet. Koka upp resten av körsbärsspadet med 2 msk Hermesetas Lättströ och den upplösta stärkelsen och sjud blandningen tills den tjocknar. Ta sedan kastrullen av värmen och rör ner körsbären.
  4. Skär itu kakan. Vispa grädden med 1 msk Hermesetas Lättströ. Strö över gräddstärkelsen strax innan grädden blir helt styv. Sätt sedan ihop de olika ingredienserna: Droppa lite körsbärssnaps över den första tårtbotten och täck den sedan med körsbär. Häll på hälften av den vispade grädden och bred ut den tills ytan är slät. Lägg på den andra tårtbotten. Tryck fast den helt lätt och droppa lite körsbärssnaps över den också. Häll ca.3 msk av den återstående vispgrädden i en spritspåse. Täck tårtan helt med resten av grädden. Spritsa 12 gräddrosor på tårtan och dekorera med de sparade körsbären. Strö riven choklad ovanpå och runt kanterna på tårtan. Ställ den kallt tills den ska serveras.

Näringsvärden per portion

1253
kj
298
energi (kcal)
6.5
protein g
24.5
kolhydrater g
19.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 12 portioner

Till chokladsockerkakan

6 st. Ägg (storlek M)
20 g Hermesetas Lättströ
100 g Dinkelmjöl
60 g Majsstärkelse eller potatismjöl
40 g Kakaopulver
2 tsk Bakpulver
6 st. Ägg (storlek M) 20 g Hermesetas Lättströ 100 g Dinkelmjöl 60 g Majsstärkelse eller potatismjöl 40 g Kakaopulver 2 tsk Bakpulver

Till fyllning och garnering

1 burk (nettovikt ca 350 g) Körsbär
2 msk Majsstärkelse eller potatismjöl
3 msk Hermesetas Lättströ
500 ml Vispgrädde
2 paket Gräddstärkelse
ca 4 msk Körsbärssnaps (kan utelämnas)
50 g Riven choklad (60 % kakao; kan utelämnas)
1 burk (nettovikt ca 350 g) Körsbär 2 msk Majsstärkelse eller potatismjöl 3 msk Hermesetas Lättströ 500 ml Vispgrädde 2 paket Gräddstärkelse ca 4 msk Körsbärssnaps (kan utelämnas) 50 g Riven choklad (60 % kakao; kan utelämnas)