Search

Söta popcorn (med smaksättningstips)

15 min
Desserter

Süsses Popcorn für einen gemütlichen Kinoabend zu Hause: Selbst gemacht im Topf mit Kokosöl und Haselnussmus, Erdnussbutter oder Schweizer Schoggi.

Förberedelser

  1. Häll kokosoljan och de tre ”test-majskornen” i en stor kastrull. Sätt på lock, sätt plattan på medelhög värme och vänta tills de tre kornen har poppats – då är temperaturen perfekt.
  2. Fiska upp de tre poppade majskornen ur kastrullen. Häll resten av popcornmajsen i kastrullen (alla korn ska röra vid kastrullens botten). Sätt på lock och vänta tills det slutar smälla och alla korn har poppats. Häll genast upp de färdiga popcornen i en skål och låt dem svalna. Förbered toppingen under tiden.
  3. Smält kokosoljan på svag värme. Rör ner hasselnötskräm, Hermesetas Lättströ och kanel. Häll blandningen över popcornen och rör om väl.

    Tips: Hemlagade popcorn kan smaksättas på många olika sätt: testa bara med andra sorters topping! Hur skulle det t.ex. vara med sötsalta jordnötssmörpopcorn? Byt helt enkelt ut hasselnötskrämen mot jordnötssmör och kanelen mot en nypa salt - strö eventuellt hackade jordnötter över de färdiga popcornen. En variant med choklad kan lätt göras med lite schweizisk choklad i toppingen. Testa själv!

Näringsvärden per portion

506
kj
120
energi (kcal)
2
protein g
9
kolhydrater g
8.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

Grundrecept för popcorn

50 g (plus 3 "test-majskorn”) Popcornmajs
1 msk Kokosolja, jungfrulig
50 g (plus 3 "test-majskorn”) Popcornmajs 1 msk Kokosolja, jungfrulig

Som topping

1 msk Kokosolja, jungfrulig
1 tsk (om så önskas) Hasselnötskräm
1 msk Hermesetas Lättströ
1 tsk Kanel
1 msk Kokosolja, jungfrulig 1 tsk (om så önskas) Hasselnötskräm 1 msk Hermesetas Lättströ 1 tsk Kanel

Produkter som används

← tillbaka till översikten