Recept

Söta popcorn (med smaksättningstips)

Söta popcorn till fredagsmyset: Hemlagade i en kastrull med kokosolja och hasselnötskräm, jordnötssmör eller schweizisk choklad.

Preparatet:

  1. Häll kokosoljan och de tre ”test-majskornen” i en stor kastrull. Sätt på lock, sätt plattan på medelhög värme och vänta tills de tre kornen har poppats – då är temperaturen perfekt.
  2. Fiska upp de tre poppade majskornen ur kastrullen. Häll resten av popcornmajsen i kastrullen (alla korn ska röra vid kastrullens botten). Sätt på lock och vänta tills det slutar smälla och alla korn har poppats. Häll genast upp de färdiga popcornen i en skål och låt dem svalna. Förbered toppingen under tiden.
  3. Smält kokosoljan på svag värme. Rör ner hasselnötskräm, Hermesetas Lättströ och kanel. Häll blandningen över popcornen och rör om väl.

    Tips: Hemlagade popcorn kan smaksättas på många olika sätt: testa bara med andra sorters topping! Hur skulle det t.ex. vara med sötsalta jordnötssmörpopcorn? Byt helt enkelt ut hasselnötskrämen mot jordnötssmör och kanelen mot en nypa salt - strö eventuellt hackade jordnötter över de färdiga popcornen. En variant med choklad kan lätt göras med lite schweizisk choklad i toppingen. Testa själv!
Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
120
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Grundrecept för popcorn
Popcornmajs
50 g (plus 3 "test-majskorn”)
Kokosolja, jungfrulig
1 msk
Som topping
Kokosolja, jungfrulig
1 msk
Hasselnötskräm
1 tsk (om så önskas)
Hermesetas Lättströ
1 msk
Kanel
1 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2024
506
kcal
482
120
Protein g
7.5
2
Kolhydrat g
35
9
Fett g
34.5
8.5