Söta popcorn (med smaksättningstips)
Söta popcorn till fredagsmyset: Hemlagade i en kastrull med kokosolja och hasselnötskräm, jordnötssmör eller schweizisk choklad.
Preparatet:
- Häll kokosoljan och de tre ”test-majskornen” i en stor kastrull. Sätt på lock, sätt plattan på medelhög värme och vänta tills de tre kornen har poppats – då är temperaturen perfekt.
- Fiska upp de tre poppade majskornen ur kastrullen. Häll resten av popcornmajsen i kastrullen (alla korn ska röra vid kastrullens botten). Sätt på lock och vänta tills det slutar smälla och alla korn har poppats. Häll genast upp de färdiga popcornen i en skål och låt dem svalna. Förbered toppingen under tiden.
- Smält kokosoljan på svag värme. Rör ner hasselnötskräm, Hermesetas Lättströ och kanel. Häll blandningen över popcornen och rör om väl.
Tips: Hemlagade popcorn kan smaksättas på många olika sätt: testa bara med andra sorters topping! Hur skulle det t.ex. vara med sötsalta jordnötssmörpopcorn? Byt helt enkelt ut hasselnötskrämen mot jordnötssmör och kanelen mot en nypa salt - strö eventuellt hackade jordnötter över de färdiga popcornen. En variant med choklad kan lätt göras med lite schweizisk choklad i toppingen. Testa själv!
Allmän information
Ingredienser
Grundrecept för popcorn
Popcornmajs
50 g (plus 3 "test-majskorn”)
Kokosolja, jungfrulig
1 msk
Som topping
Kokosolja, jungfrulig
1 msk
Hasselnötskräm
1 tsk (om så önskas)
Hermesetas Lättströ
1 msk
Kanel
1 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2024
506
kcal
482
120
Protein g
7.5
2
Kolhydrat g
35
9
Fett g
34.5
8.5