Spaghetti Bolognese
TILLAGNING:
Häll olivoljan i en stor panna, hacka löken och stek den i 10 minuter. Skär morötterna i små tärningar och häll dem i pannan. Rör om och stek i ytterligare 2 minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan, tillsätt nötfärsen, salt och peppar och stek tills köttet är brynt. Tillsätt rödvinet och rör om medan det steker vidare, tills det mesta rödvinet har avdunstat.
Tillsätt de krossade tomaterna, skär körsbärstomaterna i klyftor och lägg i dem tillsammans med tomatpuré, samtliga kryddor och Hermesetas. Rör om i stekpannan, sänk värmen och låt puttra i 45 minuter. Hacka den färska basilikan, lägg den i pannan och låt puttra i ytterligare 2 minuter. Koka pastan/spaghettin efter anvisningarna på förpackningen. Lägg upp spaghettin med köttsåsen ovanpå och toppa med riven parmesan och lite färsk basilika.