Recept

Spaghetti Bolognese

TILLAGNING:

Häll olivoljan i en stor panna, hacka löken och stek den i 10 minuter. Skär morötterna i små tärningar och häll dem i pannan. Rör om och stek i ytterligare 2 minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan, tillsätt nötfärsen, salt och peppar och stek tills köttet är brynt. Tillsätt rödvinet och rör om medan det steker vidare, tills det mesta rödvinet har avdunstat.

Tillsätt de krossade tomaterna, skär körsbärstomaterna i klyftor och lägg i dem tillsammans med tomatpuré, samtliga kryddor och Hermesetas. Rör om i stekpannan, sänk värmen och låt puttra i 45 minuter. Hacka den färska basilikan, lägg den i pannan och låt puttra i ytterligare 2 minuter. Koka pastan/spaghettin efter anvisningarna på förpackningen. Lägg upp spaghettin med köttsåsen ovanpå och toppa med riven parmesan och lite färsk basilika.

Allmän information
Klar om:
100 minuter
Kalori p.p.:
427
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Olivolja
2 tsk
Gul lök
1
Morötter
2
Stora vitlöksklyftor
4
Nötfärs
500 g
Salt och peppar
Rödvin
2 dl
Krossade tomater (1 burk)
400 g
Körsbärstomater
400 g
Tomatpuré (1 liten burk)
140 g
Torkad oregano
2 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Chiliflingor
En nypa
Lagerblad
1
Hermesetas Flytande
10 droppar
Färsk basilika
2 msk
Färsk pasta/spaghetti
2 msk
Topping:
Parmesan
Färsk basilika
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7186
1797
kcal
1711
427
Protein g
140
35
Kolhydrat g
142
35.5
Fett g
54
13.5