Recept

Stekt spetskål

TILLAGNING:

Plocka bort de yttersta bladen på spetskålhuvudena och skär dem i tärningar. Smält smöret i pannan och stek spetskålhuvudena på medelhög värme under 2-3 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Strö lite salt över spetskålen under stekning. Häll olivolja och limesaft i en liten skål. Finhacka myntabladen och häll dem i skålen med peppar och Hermesetas. Rör runt. Arrangera de stekta spetskålhuvudena på ett fat och fördela dressingen över spetskålhuvudena. Finriv sedan limeskal över spetskålhuvudena.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
169
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Spetskålhuvuden
2
Smör
40 g
En nypa salt
Dressing:
Olivolja
10 g
Limesaft
20 g
Myntablad
10
En nypa peppar
Hermesetas Flytande
10 droppar
Topping:
Skal från en ekologisk lime
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2839
710
kcal
676
169
Protein g
17
4
Kolhydrat g
52
13
Fett g
45
11