Recept

Syltkakor

TILLAGNING:

Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas Lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor. Knåda försiktigt kakdegen tills ingredienserna har blandats ihop ordentligt. Ställ i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200 º. Dela degen i 18 delar och forma varje del till en rund, platt kaka. Gör en liten urgröpning i mitten och grädda kakorna i ugnen ca 10 minuter. Kakorna ska vara lite bleka i färgen. Klicka på sylt medan kakorna är varma.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
11
Produkt:
Delar:
18
Ingredienser
Vetemjöl
2 1/2 dl
Hermesetas Lättströ
4 msk
Margarin, kallt och delat i små bitar
100 g
Sockerfri hallon- eller aprikossylt
100 g
Vaniljsocker
1 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
900
45
kcal
220
11
Protein g
2
0.1
Kolhydrat g
22
1
Fett g
14
0.7