Tebullar med saffran
TILLAGNING:
Smula ner jästen i en stor skål.
Smält smöret i en skål, tillsätt mjölk och häll det i skålen med jästen. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt grekisk yoghurt, saffran, Hermesetas, salt och blanda. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, under omrörning tills allt mjöl är tillsatt. Knåda degen i 7 minuter tills den är ordentligt blandad och släpper från skålens kanter. Täck skålen med en fuktig handduk och låt degen jäsa på en varm plats i 40 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 13-15 lika stora bitar och rulla dem till bullar. Smörj en stor pajform, lasagneform, långpanna eller liknande och strö över mjöl. Slå bort överskottsmjölet. Placera bullarna bredvid varandra i formen, täck dem med en fuktig handduk och låt dem efterjäsa i 30 minuter.
Värm ugnen till 225 °C. Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Baka bullarna i mitten av ugnen i 11 minuter eller tills de är gyllenbruna på toppen.