Recept

Tebullar med saffran

TILLAGNING:

Smula ner jästen i en stor skål.
Smält smöret i en skål, tillsätt mjölk och häll det i skålen med jästen. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt grekisk yoghurt, saffran, Hermesetas, salt och blanda. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, under omrörning tills allt mjöl är tillsatt. Knåda degen i 7 minuter tills den är ordentligt blandad och släpper från skålens kanter. Täck skålen med en fuktig handduk och låt degen jäsa på en varm plats i 40 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 13-15 lika stora bitar och rulla dem till bullar. Smörj en stor pajform, lasagneform, långpanna eller liknande och strö över mjöl. Slå bort överskottsmjölet. Placera bullarna bredvid varandra i formen, täck dem med en fuktig handduk och låt dem efterjäsa i 30 minuter.

Värm ugnen till 225 °C. Knäck ägget i en skål och vispa upp det. Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Baka bullarna i mitten av ugnen i 11 minuter eller tills de är gyllenbruna på toppen.

Allmän information
Klar om:
80 minuter
Kalori p.p.:
189
Produkt:
Delar:
15
Ingredienser
Färsk jäst
25 g
Smör
100 g
Mjölk
2.5 dl
Grekisk yoghurt
125 g
Saffran (ett kuvert)
0.5 g
Hermesetas Lättströ
5 g
Salt
1/4 tsk
Vetemjöl
500 g
Ägg för pensling
1
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
11925
795
kcal
2835
189
Protein g
82.5
5.5
Kolhydrat g
375
25
Fett g
105
7