Recept

Tiramisu

TILLAGNING:

Häll äggulor och Hermesetas Lättströ i en skål och vispa tills blandningen är ljus och tjock. Tillsätt mascarponen och vispa tills blandningen är slät och jämn. Häll äggvitorna i en ny skål och vispa tills de är luftiga och styva. Vänd försiktigt ner äggvitorna i mascarponeblandningen utan att förlora volymen.

Blanda kaffe och Amaretto i en skål. Doppa snabbt ett Ladyfinger i kaffeblandningen och lägg den i botten av ett fat eller en kakform (cirka 24×15 cm). Fortsätt tills hela bottnen är täckt av ett lager Ladyfingers. Häll hälften av mascarponekrämen ovanpå lagret med Ladyfingers och sprid ut så att den fördelas jämnt. Upprepa sedan med ett nytt lager Ladyfingers och avsluta med att fördela resten av mascarponekrämen ovanpå.

Ställ kakan i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natten. Pudra kakan med kakaopulver före servering.

Allmän information
Klar om:
20 minuter
Kalori p.p.:
478
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Äggulor
2
Hermesetas Lättströ
10 g
Mascarpone
500 g
Äggvitor
2
Starkt kaffe
2 dl
Amaretto
1 dl
Ladyfingers
15
Kakaopulver
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12’030
2005
kcal
2868
478
Protein g
57
9.5
Kolhydrat g
60
10
Fett g
252
42