Traditionell engelsk glögg med kryddor
Punsch, mulled wine eller hur? Vi avslöjar receptet för en traditionell engelsk glögg med citroner, apelsiner och kryddor. Cheers!
Preparatet:
- Skala av två remsor vardera från apelsin- och citronskalen. Pressa apelsinen.
- Häll den färskpressade apelsinjuicen, 100 ml rödvin, Hermesetas Lättströ och citrusskalen i en liten kastrull och koka upp med kanel, kryddnejlika, kardemumma och muskot.
- Sänk värmen, tillsätt det återstående vinet och stjärnanis och värm försiktigt glöggen i 5 minuter. Ta bort kryddorna och servera glöggen varm.
Allmän information
Ingredienser
Rödvin, torrt
1 flaska
Apelsin (obehandlad)
1 st.
Citron (obehandlad)
1 st.
Hermesetas Lättströ
10 g
Kanelstång
1 st.
Nejlikor
3 st.
Kardemummakapslar
4 st.
Muskotnöt
1 nypa
Stjärnanis
1 st.
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2499
625
kcal
595
149
Protein g
3.5
1
Kolhydrat g
17.5
4.5
Fett g
0.5