Recept

Ugnsbakad butternutpumpa med timjan och rostade nötter

Läckert recept för Low-Carb-Fans. När höstvinden rasar utomhus skänker butternutpumpan med timjan och valnötter både värme och gott humör.

Preparatet:

  1. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Skala butternutpumpan och dela på hälften. Ta bort kärnorna med en sked. Placera den förberedda pumpan med utsidan upp på en bakplåt, droppa över olivolja och baka i ugnen i 20 minuter.
  2. Förbered under tiden såsen till butternutpumpan: Rosta valnötterna på medelhög värme i en stekpanna. Tillsätt smör, timjan, Hermesetas Flytande och salt och värm under omrörning.
  3. När pumpan bakats i 20 minuter, gör snitt i den med en vass kniv med ett avstånd om 0,5 cm. Sätt tillbaka pumpan på bakplåten och droppa över den färdigblandade såsen till butternutpumpan. Fortsätt att baka i ytterligare 40 minuter i ugnen. Servera på 2 tallrikar och avnjut rätten varm.
Allmän information
Klar om:
70 minuter
Kalori p.p.:
442
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Butternutpumpa
1 st.
Olivolja
1 msk
Valnötter, hackade
30 g
Smör
50 g
Timjan, färsk och repad
1 msk
Hermesetas Flytande
5 droppar
Salt
1/2 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3717
1858
kcal
885
442
Protein g
11
5.5
Kolhydrat g
47
23.5
Fett g
73.5
37