Recept

Varm bål med te

TILLAGNING:

Koka upp vattnet. Tillsätt tepåsarna och låt dem dra i 3 minuter. Häll teet i en kastrull. Skala ingefäran och riv den fint. Häll den i teet tillsammans med äppelvin, kanelstång och Hermesetas Lattströ och låt blandningen puttra i 5 minuter. Skala äpplet och päronet, ta bort kärnhusen och skär frukten i bitar. Tvätta limen noga och skär den i så tunna skivor som möjligt. Lägg alla ingredienser i den heta vätskan och servera.

Tips:
Skär skivor eller kulor av äpple, päron och lime, trä dem på pinnar och dekorera bålkopparna med dem.

Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
92
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Vatten
5 dl
Tepåsar röd temynta
3
Färsk ingefära
1 bit
Äppelvin
5 dl
Kanelstänger
2
Hermesetas Lattströ
6 msk
Äpple
1
Moget päron
1
Lime
1
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2316
558
kcal
552
92
Protein g
2.4
0.4
Kolhydrat g
84
14
Fett g
3
0.5