Search

Vattenmelon-granita

10 min
Desserter

De bästa glass-idéerna kommer från soliga Italien: Vår vattenmelon-granita är härligt uppfriskande - över hela världen.

Förberedelser

  1. Skär bort melonskalet från fruktköttet och skär i stora bitar, ta bort kärnorna. Lägg melonköttet i en mixer.

    Pressa limen och tillsätt saften tillsammans med 2 tsk Hermesetas Lättströ i mixern och mixa ihop allt.
  2. Tryck därefter blandningen genom en sil och ställ i frysfacket i en väl försluten form ca 2 timmar.

    Observera: I det här stadiet är din granita mycket flytande. En väl försluten form förhindrar att det läcker ut i frysfacket.
  3. När din granita börjar frysa, rör om i den flera gånger eller luckra upp den delvis frysta massan med en gaffel för att det ska bildas så små iskristaller som möjligt och ställ tillbaka i frysfacket. Upprepa detta så ofta som möjligt tills din granita har uppnått önskad konsistens.
    Portionera i dessertskålar eller glas, dekorera med färsk mynta och servera direkt.

Näringsvärden per portion

104
kj
25
energi (kcal)
0.5
protein g
5
kolhydrater g
0.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 8 portioner

600 g Vattenmelon, kärnfri och skalad
1 Lime1
2 tsk Hermesetas Lättströ
10 g Mynta till dekoration (valfritt)
600 g Vattenmelon, kärnfri och skalad 1 Lime1 2 tsk Hermesetas Lättströ 10 g Mynta till dekoration (valfritt)

Produkter som används

← tillbaka till översikten