Recept

Vegansk varm choklad med havremjölk

Är du sugen på en vegansk frestelse? Unna dig en varm choklad med havremjölk, högprocentig mörk choklad och en nypa kanel.

Preparatet:

  1. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull med en visp och koka upp. Då löser kakaon och chokladen upp sig och stärkelsen binder den varma chokladen.
  2. Fördela den varma chokladen i två koppar och servera. Garnera efter smak med skummad havremjölk (eller vegansk grädde) och strö över en nypa kakao eller kanel. Njut den varm.
Allmän information
Klar om:
10 minuter
Kalori p.p.:
209
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Havremjölk
500 ml
Mörk choklad (minst 70 % kakao)
20 g
Kakaopulver, kraftigt avfettat
2 msk
Hermesetas Lättströ
2 msk
Stärkelse
1 msk
Kanel
1 nypa
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1755
878
kcal
418
209
Protein g
8.5
4.5
Kolhydrat g
55.5
28
Fett g
15.5
7.5