Veganska kakor
Att baka egna veganska cookies är mycket lätt! Testa vårt enkla recept med havregryn, kokosolja, choklad och Hermesetas Lättströ istället för socker.
Preparatet:
- Värm ugnen till 175 °C. Häll havregrynen i en matberedare och mixa dem till fint havremjöl. Häll det i en skål och rör samman med mjöl, bakpulver och salt.
- Häll smör, kokosolja, Hermesetas Lättströ, vaniljfrön och ägg i en skål och vispa med hög hastighet tills blandningen är fin och slät.
- Tillsätt de torra ingredienserna till de flytande, en matsked i taget och rör samtidigt på låg hastighet. Fortsätt tills hela mjölblandningen är tillsatt. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i degen.
- Rulla 12 små kulor av degen och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck ner lätt på kulorna och sätt in bakplåten i ugnen. Baka dina kakor i 15 minuter, eller tills de är lätt gyllenbruna.
Allmän information
Ingredienser
Havregryn
50 g
Vetemjöl
140 g
Bakpulver
1/2 tsk
Salt
1/4 tsk
Veganskt smör, rumstempererat
60 g
Kokosolja
60 g
Hermesetas Lättströ
15 g
Frön från 1 vaniljstång
Veganskt ägg
1
Vegansk choklad
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8001
667
kcal
1905
159
Protein g
26.5
2
Kolhydrat g
157
13
Fett g
130
11