Recept

Vegetarisk kålpudding

TILLAGNING:

Skär kålhuvudet i fyra klyftor, ta bort den hårda stammen och dela klyftorna i mindre bitar. Sätt kålen i kastrullen och häll i vattnet. Sätt spisen på full effekt och rör om då och då tills allt vatten har dunstat från kastrullen och kålen har blivit lite genomskinlig och brynt. Hacka de tvättade och skalade grönsakerna och stek dem i olja tills de är mjuka. Fördela först hälften av kålbitarna i en ugnsform, tillsätt grönsakshacket och toppa med resten av kålen. Koka vatten och grönsaksbuljongtärningarna, tillsätt Hermesetas Lättströ, kryddor och salt. Häll buljongen i ugnsformen och strö på riven ost. Grädda i ugnen på 150–175 °C i ca 75 min. Ta ut formen från ugnen, täck med aluminiumfolie och låt formen stå i 15 minuter före servering för att smakerna ska jämnas ut. Njut med Hermesetas-sötade lingon. Frys överblivna, kallnade rester omedelbart.

Allmän information
Klar om:
105 minuter
Kalori p.p.:
467
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Vegetarisk kålpudding:
Vitkål
1 1/2 kg
Vatten
2–3 dl
Squash
1 liten (200 g)
Paprikor
3 (450 g)
Lökar
2
Aubergine
1
Vitlöksklyftor
6
Olja
2 mak
Buljong:
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljongtärningar
2
Hermesetas Lättströ
2 msk
Mejram
2 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 tsk
Salt
1/2 –1 tsk
Toppa med riven ost (fetthalt 15–18 %)
50 g
Till servering:
Lingon
200 g
Hermesetas Lättströ
1/2 dl
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
4673
467
kcal
1116
112
Protein g
46
5
Kolhydrat g
121
13
Fett g
50
5