Recept

Vietnamesisk pomelosallad

TILLAGNING:

Skala morötterna och skär dem i tunna stavar. Strimla vitkålen fint. Skala pomelon, skär bort de vita hinnorna och tärna fruktköttet i lagom stora munsbitar. Halvera granatäpplet och skrapa ut kärnorna. Skär chilin i tunna skivor. Hacka koriandern grovt. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda ordentligt. Rör samman ingredienserna till dressingen i en liten skål och häll den över salladen. Rör runt i salladen så att dressingen fördelas jämnt. Häll sesamfröna i en varm stekpanna och rosta dem tills de får en gyllene färg. Strö de rostande sesamfröna över salladen omedelbart innan serveringen.

Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
115
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Sallad:
Morötter
2
Vitkålshuvud
1/4
Pomelo
1/2
Granatäpple
1/2
Röd chili
1
Handfull färsk koriander
1
Dressing:
Fisksås
2 msk
Limejuice
3 msk
Hermesetas Flytande
20 droppar
Malen peppar
1 tsk
Topping:
Sesamfrön
3 msk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1932
483
kcal
460
115
Protein g
20
5
Kolhydrat g
44
11
Fett g
24
6