Vinbärsmaränger
Maränger är ett lätt och luftigt bakverk. Och med frystorkat bärpulver som finns att köpa i delikatessaffärer finns det inga gränser för din kreativitet. Vi använder pulver från svarta vinbär, men du kan även prova med hallon-, ros- eller jordgubbspulver.
Preparatet:
- Värm ugnen till 120 °C (vanlig ugn).
- Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt citronsaften och vispa vidare, tills äggvitorna bildar mjuka toppar. Tillsätt Hermesetas Lättströ till äggvitorna, 1 msk i taget medan de vispas. Fortsätt att vispa tills marängen bildar riktiga toppar när vispen lyfts. Tillsätt till sist vaniljessens och vinbärspulver och vänd runt det i marängen.
- Häll marängsmeten i en spritspåse med stjärnmunstycke och spritsa ut små marängtoppar på en bakplåt klädd med bakpapper.
- Baka marängerna i ugnen 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen när marängerna är klara och låt marängerna stå kvar i ugnen en timme extra medan ugnen svalnar.
Allmän information
Ingredienser
Äggvitor
3
Citronsaft
1/2 tsk
Hermesetas Lättströ
10 g
Vaniljessens
1/2 tsk
Frystorkat vinbärspulver
2 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
256
9
kcal
61
2
Protein g
11.5
0.5
Kolhydrat g
2.5
0
Fett g
0
0