Search

Tid: 30 – 60 min

Hallon-banan-glass

Läs mer

Citronkaka med vit choklad

Citronkaka med vit choklad TILLAGNING: Värm upp ugnen till 200 °C. Klä botten av springformen (18-19 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och Hermesetas Lättströ i en skål. Smält smöret och knäck äggen i skålen med det smälta smöret. Tillsätt kärnmjölken med saft och finrivet skal från citronerna. Häll de blöta ingredienserna […]

Läs mer

Napoleonbakelse med hallon och pistasch

Napoleonbakelse med hallon och pistasch TILLAGNING: Pistaschpasta Häll pistaschnötterna i en mixer och mixa dem ordentligt. Nötterna blir först till mjöl, men efter en stund blir nötterna krämiga och blandningen får en konsistens som jordnötskräm. NOTE: Det är nödvändigt att skapa en större mängd pistaschpasta än vad som behövs i resten av recepten, eftersom det […]

Läs mer

Chokladkaka med chokladganache

Chokladkaka med chokladganache TILLAGNING: Värm ugnen till 175°C (vanlig ugn, inte varmluft). Klä botten av en ugnsform (21 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Knäck äggen i en skål, tillsätt Hermesetas Lättströ och vispa ihop. Smält smöret, tillsätt äggblandningen och vispa tills det är sammanblandat. Sikta vetemjöl med kakaopulver, bakpulver och vaniljpulver i en annan […]

Läs mer

Chokladkakor

Chokladkakor TILLAGNING: Använd en bakform (34 cm x 34 cm, 3,5 cm hög), smörj med smör, ger ca 20 bitar. Rör ägg och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och rör allt till en jämn smet. Smörj plåten väl och fördela smeten jämnt på […]

Läs mer

Syltkakor

Syltkakor TILLAGNING: Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas Lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor. Knåda försiktigt kakdegen tills ingredienserna har blandats ihop ordentligt. Ställ i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200 º. Dela degen i 18 delar och forma varje del till en rund, platt kaka. Gör en liten urgröpning i mitten och […]

Läs mer

Äppel- och blåbärsmuffins

Äppel- och blåbärsmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 180°C Vispa lättmargarin, vaniljsocker och 8 msk av Hermesetas Lättströ i en bunke tills smeten blir ljus och pösig. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ned i smeten växelvis med mjölken. Fördela ca två tredjedelar av smeten i stora muffinsformar. Rör i 2 […]

Läs mer

Broccoli- och blomkålssallad

Broccoli- och blomkålssallad TILLAGNING: Skölj broccoli och blomkål och skär dem i små buketter. Häll dem i en kastrull med lite kokande vatten i botten, lägg på locket och blanchera i 2 minuter. Låt vattnet rinna av och låt broccolin och blomkålen kylas ner. Skär rödlöken i små tärningar. Stek kalkonbacon i en panna tills […]

Läs mer

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese TILLAGNING: Häll olivoljan i en stor panna, hacka löken och stek den i 10 minuter. Skär morötterna i små tärningar och häll dem i pannan. Rör om och stek i ytterligare 2 minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan, tillsätt nötfärsen, salt och peppar och stek tills köttet är brynt. Tillsätt rödvinet och rör […]

Läs mer

Äppeltryffel dessert

Äppeltryffel dessert TILLAGNING: Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär äpplena i stora tärningar. Lägg äpplena i en gryta tillsammans med vaniljfrön, den tomma vaniljstången, Hermesetas och vatten. Låt äpplena sjuda på svag värme och rör om då och då. Ta av grytan från värmen när äpplena är mjuka och ta upp vaniljstången. Mosa äpplena […]

Läs mer