
Bakade sparris med Crème fraîche-dressing
Bakade sparris med Crème fraîche-dressing TILLAGNING: Värm ugnen till 230°C (vanlig ugn, inte varmluft). Rensa sparrisarna och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Droppa olivolja över, vänd sparrisarna i oljan och strö med sesamfrön. Finhacka mandlarna och strö dem över det andra. Baka sparrisarna i ugnen i 12 minuter. Tillaga dressingen medan sparrisen bakas: […]

Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese TILLAGNING: Häll olivoljan i en stor panna, hacka löken och stek den i 10 minuter. Skär morötterna i små tärningar och häll dem i pannan. Rör om och stek i ytterligare 2 minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan, tillsätt nötfärsen, salt och peppar och stek tills köttet är brynt. Tillsätt rödvinet och rör […]

Äppeltryffel dessert
Äppeltryffel dessert TILLAGNING: Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär äpplena i stora tärningar. Lägg äpplena i en gryta tillsammans med vaniljfrön, den tomma vaniljstången, Hermesetas och vatten. Låt äpplena sjuda på svag värme och rör om då och då. Ta av grytan från värmen när äpplena är mjuka och ta upp vaniljstången. Mosa äpplena […]

Iskaffe
Iskaffe TILLAGNING: Blanda det kalla kaffet med Hermesetas-Flytande. Fyll två glas med istärningar och häll kaffet över istärningarna. Toppa glaset med helmjölk.

Chiagröt med kiwifrukter
Chiagröt med kiwifrukter TILLAGNING: Häll mandelmjölk, chiafrön, Hermesetas Flytande och vaniljpulver i en skål och rör om. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten. Rör runt i chiagröten så att den inte har klumpar. Tillsätt eventuellt ytterligare mandelmjölk vid behov. Skala 2 kiwifrukter och skär dem i tunna skivor. Tryck fast […]

Kålsallad med rödbetor
Kålsallad med rödbetor TILLAGNING: Värm ugnen till 200 °C. Skala rödbetorna och skär dem i fyra klyftor. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och vänd dem i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Baka rödbetorna i ugnen i 40 minuter. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka grönkålen grovt och häll den i en […]

Spröd granola
Spröd granola TILLAGNING: Värm ugnen till 150°C. Hacka valnötter och cashewnötter grovt och blanda dem i en skål med havregryn, pumpafrön och sesamfrön. Smält kokosoljan i en skål i mikrovågsugnen, droppa Hermesetas Flytande i kokosoljan och häll det i skålen med granolablandningen. Rör runt ordentligt tills oljan är fördelad. Fördela granolan på en bakplåt med bakplåtspapper […]

Sojamarinerade kycklingspett
Sojamarinerade kycklingspett TILLAGNING: Riv ingefäran fint på ett rivjärn. Häll ingefäran i en skål och tillsätt soja, risvinäger och Hermesetas Flytande. Pressa vitlöksklyftan i skålen och rör runt. Skär kycklinginnerfiléerna på längden och lägg dem i marinaden. Sätt på ett lock på skålen eller täck över skålen med plastfolie och ställ den i kylen i […]

Vietnamesisk pomelosallad
Vietnamesisk pomelosallad TILLAGNING: Skala morötterna och skär dem i tunna stavar. Strimla vitkålen fint. Skala pomelon, skär bort de vita hinnorna och tärna fruktköttet i lagom stora munsbitar. Halvera granatäpplet och skrapa ut kärnorna. Skär chilin i tunna skivor. Hacka koriandern grovt. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda ordentligt. Rör samman ingredienserna […]

Hirsgröt med hallon och pumpakärnor
Hirsgröt med hallon och pumpakärnor TILLAGNING: Skölj av hirsen under hett vatten. Lägg i en kastrull tillsammans med mandeldryck, vatten, Hermesetas Flytande sötningsmedel och kanel och koka upp. Låt svälla på låg värme under lock ca 5 minuter. Rör ner jordnötssmöret. Fördela gröten i skålar och garnera med hallon och pumpakärnor. Servera gröten varm.
- ← Föregående sida
- 1
- …
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Nästa sida →