Search

Produkt: Lättströ

Fruktsallad

Fruktsallad TILLAGNING: Skär frukterna i små bitar och blanda i en skål (spara ett par fruktskivor till dekoration). Tillsätt Hermesetas Lättströ om du vill att frukten ska vara sötare. Rör ihop vaniljcremen. Lägg fruktsalladen i portionsskålar, klicka över vaniljcreme och dekorera till sist med ett par skivor frukt.

Läs mer

Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås TILLAGNING: Mät upp ingredienserna till köttbullarna i en skål. Blanda väl och låt stå i 30 minuter. Häll ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den puttra på svag värme i 5-10 minuter. Häll såsen i en ugnsfast form, rulla köttbullar av färsen och lägg dem i såsen. Riv över några […]

Läs mer

Körsbärstårta

Körsbärstårta TILLAGNING: Sätt ugnen på 175ºC. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan […]

Läs mer

Jordgubb- & bananglass

Jordgubb- & bananglass TILLAGNING: Mosa jordgubbarna, bananen och apelsinjuicen. Blanda med yoghurt. Söta med Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande. Häll blandningen i glassmaskinen.

Läs mer

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi TILLAGNING: Koka upp mjölk, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, citronsaft och skal. Lattströ i mannagrynen och blanda väl. Låt blandningen puttra i 5 minuter. Ta kastrullen av värmen, låt blandningen svalna lite och blanda sedan i lättkvarg. Bred ut ett 1 cm tjockt lager av massan på en plåt som spolats med […]

Läs mer

Brownies

Brownies TILLAGNING: Värm ugnen till 180°C. Lägg smöret i en medelstor kastrull, tillsätt chokladen i större bitar och smält på medelhög värme. Låt svalna något. Tillsätt de uppvispade äggen långsamt och blanda. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i den smorda eller bakplåtspappersklädda formen och släta ut till en jämn yta. Grädda […]

Läs mer

Choklad- och körsbärssufflé

Choklad- och körsbärssufflé TILLAGNING: Häll mjöl, kakaopulver, äggulor och mjölk i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning och låt sjuda sakta i några minuter. Täck kastrull med lock och låt svalna. Söta därefter med Hermesetas Lättströ och rör om tills den är slät. Dela körsbären och lägg i suffléskålen, strö Hermesetas Lättströ […]

Läs mer

Formbröd

Formbröd TILLAGNING: Blanda ljummen filmjölk, jäst, salt, Hermesetas Lättströ och hälften av mjölet. Rör degen kraftigt i två minuter. Tillsätt oljan och resten av mjölet. Knåda tills degen är smidig. Täck över den och låt den jäsa till dubbel storlek. Skär degen i två delar, forma dem till rullar och lägg dem i brödformar. Täck över […]

Läs mer

Chokladglass med hallongrädde

Chokladglass med hallongrädde TILLAGNING: Underbart god sockerfri glass med mörk choklad, serveras med en hallongrädde. Chokladglass: Vispa äggulorna och Hermesetas Lättströ tills det blir fluffigt och blir en vit smet. Blanda och rör ned Philadelphiaosten i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden. Blanda ned grädden och den hackade chokladen i äggsmeten. Vänd […]

Läs mer

Engelsk bärdessert

Engelsk bärdessert TILLAGNING: Värm ugnen till 190ºC och klä 6 små kakformar med pappersformar. Vispa margarinet tillsammans med Hermesetas Lättströ. Blanda ägget med lite mjöl och tillsätt det. Sikta resten av mjölet tillsammans med bakpulvret och vänd ned det i blandningen. Dela upp smeten i formarna och grädda i 15 minuter, tills kakorna är bruna […]

Läs mer