
Pannacotta
Pannacotta TILLAGNING: Blanda grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull, koka upp och låt sjuda försiktigt i 5-8 minuter under omrörning. Ta kastrullen från värmen, tillsätt Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, vispa därefter i mascarpone i den varma gräddblandningen. Häll marsala eller sherry i en liten skål och Lattströ över gelatinet. Låt den svälla i […]

Mandel – och morotskaka
Mandel – och morotskaka TILLAGNING: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1½ liter) eller en rund form. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt rivna morötter, rivet limeskal och saft. Rör i finhackad sötmandel blandat med vetemjöl, maizena och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt […]

Kokoskvarg med mangokompott
Kokoskvarg med mangokompott TILLAGNING: Skala mangon, skär bort kärnan och skär upp den så gott det går i små likformade tärningar. Skrapa av resten av fruktköttet från kärnan och lägg det samt kärnan i en kastrull. Tillsätt vatten, vaniljstång, Hermesetas Lättströ, stjärnanis och pressad citron. Koka upp blandningen och låt den puttra under lock i […]

Fläskkött i sötsur sås
Fläskkött i sötsur sås TILLAGNING: Blanda ingredienserna till såsen. Bryn köttstrimlorna, tillsätt citrongräset i små bitar samt saft och rivet skal av lime. Häll såsen i wokpannan och låt koka i 5 minuter. Ta bort citrongräset, smaka av, tillsätt mera kryddor vid behov och dekorera med de hackade örterna. Servera med nudlar eller ris.

Chokladdessert
Chokladdessert TILLAGNING: Blanda ströbrödet med Hermesetas Lättströ, kakao och snabbkaffepulver. Vispa grädden tills den tjocknar. Spara 4 hallon till garnering och hacka resten grovt. Häll lager av grädde, ströbrödsblandning och hackade hallon i höga glas. Avsluta med ett lager vispgrädde. Låt desserten stå i kylen över natten och garnera varje glas med ett hallon och […]

Dubbel-chokladmuffins
Dubbel-chokladmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 175 grader. Placera muffinsformarna på plåten. Häll alla torra ingredienser i en skål. Blanda olja, ägg och mjölk samt chokladströ i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda små i ca 10 minuter och stora i ca 12 minuter. Muffinsarna är som bäst kalla, men […]

Påskkakor
Påskkakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa margarinet vitt och pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ. Spara lite ägg till pensling och vispa resten tillsammans med citronskalet. Tillsätt sedan mjöl, salt och natriumbikarbonat. Rör till sist i korinter och suckat och blanda tills det uppstår en mjuk men inte kladdig deg. Häll upp degen på ett […]

Aprikossufflé
Aprikossufflé TILLAGNING: Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det […]

Engelska julpajer
Engelska julpajer TILLAGNING: Sikta mjölet till degen i en skål, tillsätt lättmargarinet och arbeta in det i mjölet. Blanda i Hermesetas Lättströ och tillsätt så pass mycket kallt vatten att ingredienserna håller ihop till en ganska hård deg. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord. Linda in den i plastfolie och lägg den kallt tills […]

Terrin med aprikoser och röda vinbär
Terrin med aprikoser och röda vinbär TILLAGNING: För en rund eller avlång form på 1 liter. Koka upp de färska och torkade aprikoserna i apelsinjuicen och låt dem koka i ca 10 min tills de blir mjuka. Purea dem i en mixer och häll tillbaka dem i kastrullen. Blanda agar-agarpulvret med vattnet. Blanda i Hermesetas […]
- ← Föregående sida
- 1
- …
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- …
- 15
- Nästa sida →