
Chokladkaka med chokladganache
Chokladkaka med chokladganache TILLAGNING: Värm ugnen till 175°C (vanlig ugn, inte varmluft). Klä botten av en ugnsform (21 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Knäck äggen i en skål, tillsätt Hermesetas Lättströ och vispa ihop. Smält smöret, tillsätt äggblandningen och vispa tills det är sammanblandat. Sikta vetemjöl med kakaopulver, bakpulver och vaniljpulver i en annan […]

Chokladkakor
Chokladkakor TILLAGNING: Använd en bakform (34 cm x 34 cm, 3,5 cm hög), smörj med smör, ger ca 20 bitar. Rör ägg och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och rör allt till en jämn smet. Smörj plåten väl och fördela smeten jämnt på […]

Morotskaka

Citronkaka blötad
Citronkaka blötad TILLAGNING: Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör. Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl. Smörj bakformen och häll […]

Syltkakor
Syltkakor TILLAGNING: Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas Lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor. Knåda försiktigt kakdegen tills ingredienserna har blandats ihop ordentligt. Ställ i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200 º. Dela degen i 18 delar och forma varje del till en rund, platt kaka. Gör en liten urgröpning i mitten och […]

Äppel- och blåbärsmuffins
Äppel- och blåbärsmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 180°C Vispa lättmargarin, vaniljsocker och 8 msk av Hermesetas Lättströ i en bunke tills smeten blir ljus och pösig. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ned i smeten växelvis med mjölken. Fördela ca två tredjedelar av smeten i stora muffinsformar. Rör i 2 […]

Jordgubbspaj
Jordgubbspaj TILLAGNING: Pajbotten Blanda mjöl, Hermesetas och salt i en hushållsmaskin. Tillsätt smör och vatten. Rör runt tills smöret är jämnt fördelat, och blandningen blir smulig. Tillsätt äggulan och rör runt tills degen samlar sig. Lägg ut degen på köksbordet och knåda degen lite mer utan att knåda den för mycket. Packa in degen i […]

Bananvåfflor
Bananvåfflor TILLAGNING: Skala bananerna och lägg dem i en mixer. Häll mjölken i mixern, knäck i ägget och blanda. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda tills smeten är jämn och slät. Häll smeten i ett förvärmt våffeljärn och tillaga våfflorna tills de är gyllene och spröda.

Halloncheesecake
Halloncheesecake TILLAGNING: Smält smöret i en skål i mikrovågsugnen. Häll kexen i en matberedare och mixa tills det är fina smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa igen. Klä botten av en ugnsform (18 cm) med bakplåtspapper och fördela kexblandningen i botten. Tryck ner blandningen ordentligt så att den blir fast och komprimerad. Lägg husbloss […]

Rabarber gin fizz
Rabarber gin fizz TILLAGNING: Skär rabarbern i små bitar och häll dem i en gryta tillsammans med Hermesetas. Värm långsamt upp till kokpunkten under omrörning och låt det sjuda tills rabarberna lossnar från varandra. Häll de okokta rabarberna i en skål genom en sil och pressa till all vätska har pressats ur rabarberna. Provsmaka och […]
- ← Föregående sida
- 1
- …
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- 15
- Nästa sida →