Search

Produkt: Lättströ

Rawfood-brownie

Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Läs mer

Russinfläta av kvarg-olje-deg

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med […]

Läs mer

Vallmo- & citronvåfflor

Vallmo- & citronvåfflor TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Sallad med getost

Sallad med getost TILLAGNING: Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela […]

Läs mer

Fruktsallad

Fruktsallad TILLAGNING: Skär frukterna i små bitar och blanda i en skål (spara ett par fruktskivor till dekoration). Tillsätt Hermesetas Lättströ om du vill att frukten ska vara sötare. Rör ihop vaniljcremen. Lägg fruktsalladen i portionsskålar, klicka över vaniljcreme och dekorera till sist med ett par skivor frukt.

Läs mer

Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås TILLAGNING: Mät upp ingredienserna till köttbullarna i en skål. Blanda väl och låt stå i 30 minuter. Häll ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den puttra på svag värme i 5-10 minuter. Häll såsen i en ugnsfast form, rulla köttbullar av färsen och lägg dem i såsen. Riv över några […]

Läs mer

Körsbärstårta

Körsbärstårta TILLAGNING: Sätt ugnen på 175ºC. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan […]

Läs mer

Jordgubb- & bananglass

Jordgubb- & bananglass TILLAGNING: Mosa jordgubbarna, bananen och apelsinjuicen. Blanda med yoghurt. Söta med Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande. Häll blandningen i glassmaskinen.

Läs mer

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi TILLAGNING: Koka upp mjölk, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, citronsaft och skal. Lattströ i mannagrynen och blanda väl. Låt blandningen puttra i 5 minuter. Ta kastrullen av värmen, låt blandningen svalna lite och blanda sedan i lättkvarg. Bred ut ett 1 cm tjockt lager av massan på en plåt som spolats med […]

Läs mer