Search

Produkt: Lättströ

Rawfood-brownie

Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Läs mer

Russinfläta av kvarg-olje-deg

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med […]

Läs mer

Vallmo- & citronvåfflor

Vallmo- & citronvåfflor TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Sallad med getost

Sallad med getost TILLAGNING: Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela […]

Läs mer

Chokladdessert

Chokladdessert TILLAGNING: Blanda ströbrödet med Hermesetas Lättströ, kakao och snabbkaffepulver. Vispa grädden tills den tjocknar. Spara 4 hallon till garnering och hacka resten grovt. Häll lager av grädde, ströbrödsblandning och hackade hallon i höga glas. Avsluta med ett lager vispgrädde. Låt desserten stå i kylen över natten och garnera varje glas med ett hallon och […]

Läs mer

Dubbel-chokladmuffins

Dubbel-chokladmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 175 grader. Placera muffinsformarna på plåten. Häll alla torra ingredienser i en skål. Blanda olja, ägg och mjölk samt chokladströ i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda små i ca 10 minuter och stora i ca 12 minuter. Muffinsarna är som bäst kalla, men […]

Läs mer

Marsipan-puck

Marsipan-puck TILLAGNING: Koka upp 2 dl vatten, lägg i mandeln, koka ½ min. Häll av vattnet och dra av skalet på mandeln. Torka dem med hushållspapper. Mal mandeln en eller gärna två gånger. Blanda den i en skål med sötningsmedlet Hermesetas Lättströ. Vispa upp äggvitan helt lätt. Blanda ner lite i taget i mandeln och […]

Läs mer

Glasmästarströmming

Glasmästarströmming TILLAGNING: Koka upp lagen och låt den svalna. Skär strömmingfiléerna i 2-3 bitar. Skiva morot och rödlök. Varva fisk, morot, lök och kryddor i en glasburk. Häll över lagen. Glasmästarströmmingen är färdig att serveras efter 2 dygn.

Läs mer

Varm hallontårta

Varm hallontårta TILLAGNING: Tina smördegsplattorna. Lägg dem omlott, tryck ihop och kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200ºC. Förgrädda smördegen ca 10 minuter. Lägg på hallonen. Om du använder frysta hallon vänd dem i potatismjöl. Vispa ägg, äggulor, Hermesetas Lättströ och minimjölk. […]

Läs mer