Search

Produkt: Lättströ

Rawfood-brownie

Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Läs mer

Russinfläta av kvarg-olje-deg

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med […]

Läs mer

Vallmo- & citronvåfflor

Vallmo- & citronvåfflor TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Sallad med getost

Sallad med getost TILLAGNING: Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela […]

Läs mer

Kugelhopf

Kugelhopf TILLAGNING: Lägg russinen i en skål och häll på rom. Låt dra gärna 1 timme. Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl ljummen mjölk. Rör tills jästen löser sig. Kör tofun tillsammans med resterande mjölk i en mixer eller matberedare. Blanda i mixad tofu, vetemjöl, Hermesetas Lättströ, citronskal och ägg. Arbeta […]

Läs mer

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka TILLAGNING: Värm ugnen till 150ºC. Smörj en avlång brödform för 1 kg deg och täck botten med bakplåtspapper. Smält margarinet och sirapen långsamt på låg värme. Rör i Hermesetas Lättströ, siktat mjöl, ingefära och kanel i det vispade ägget. Värm mjölken en smula, tillsätt natriumbikarbonat och rör den blandningen i smeten. När smeten […]

Läs mer

Grapefrukt- & hallonshake

Grapefrukt- & hallonshake TILLAGNING: Passera hallonen genom en sil. Blanda hallonpurén med grapefruktsaft, Hermesetas Lättströ (eller) Hermesetas Flytande och mineralvatten. Lägg i isbitarna. Dekorera glaskanterna med pepparmyntsblad. Shakes serveras ofta i höga glas med tjocka sugrör.

Läs mer

Sommarmuffins med yoghurtsås

Sommarmuffins med yoghurtsås TILLAGNING: Sätt ugnen på 225ºC. Ställ 24 muffinsformar på en plåt. Lägg 150 g hallon i en skål. Strö över 1 msk vetemjöl och vänd hallonen försiktigt i mjölet. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt svalna och tillsätt det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver […]

Läs mer

Fransk äppelpaj

Fransk äppelpaj TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa ihop fett, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande och äggula. Arbeta sedan successivt in mjölet. Tillsätt vattnet, om så behövs, för att få en mjuk men inte kladdig deg. Platta ut degen tunt i en låg pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ svalt i ca 15 min. […]

Läs mer