Search

Säsong: Hela året

Rawfood-brownie

Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Läs mer

Russinfläta av kvarg-olje-deg

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med […]

Läs mer

Hirsgröt med hallon och pumpakärnor

Hirsgröt med hallon och pumpakärnor TILLAGNING: Skölj av hirsen under hett vatten. Lägg i en kastrull tillsammans med mandeldryck, vatten, Hermesetas Flytande sötningsmedel och kanel och koka upp. Låt svälla på låg värme under lock ca 5 minuter. Rör ner jordnötssmöret. Fördela gröten i skålar och garnera med hallon och pumpakärnor. Servera gröten varm.

Läs mer

Vallmo- & citronvåfflor

Vallmo- & citronvåfflor TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Sallad med getost

Sallad med getost TILLAGNING: Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela […]

Läs mer

Smoothies

Smoothies TILLAGNING: Blanda alla ingredienser. Servera i ett glas och dekorera med mynta eller med citronmeliss.

Läs mer

Fläskkött i sötsur sås

Fläskkött i sötsur sås TILLAGNING: Blanda ingredienserna till såsen. Bryn köttstrimlorna, tillsätt citrongräset i små bitar samt saft och rivet skal av lime. Häll såsen i wokpannan och låt koka i 5 minuter. Ta bort citrongräset, smaka av, tillsätt mera kryddor vid behov och dekorera med de hackade örterna. Servera med nudlar eller ris.

Läs mer

Chokladdessert

Chokladdessert TILLAGNING: Blanda ströbrödet med Hermesetas Lättströ, kakao och snabbkaffepulver. Vispa grädden tills den tjocknar. Spara 4 hallon till garnering och hacka resten grovt. Häll lager av grädde, ströbrödsblandning och hackade hallon i höga glas. Avsluta med ett lager vispgrädde. Låt desserten stå i kylen över natten och garnera varje glas med ett hallon och […]

Läs mer

Dubbel-chokladmuffins

Dubbel-chokladmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 175 grader. Placera muffinsformarna på plåten. Häll alla torra ingredienser i en skål. Blanda olja, ägg och mjölk samt chokladströ i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda små i ca 10 minuter och stora i ca 12 minuter. Muffinsarna är som bäst kalla, men […]

Läs mer

Varm bål med te

Varm bål med te TILLAGNING: Koka upp vattnet. Tillsätt tepåsarna och låt dem dra i 3 minuter. Häll teet i en kastrull. Skala ingefäran och riv den fint. Häll den i teet tillsammans med äppelvin, kanelstång och Hermesetas Lattströ och låt blandningen puttra i 5 minuter. Skala äpplet och päronet, ta bort kärnhusen och skär […]

Läs mer