Choklad- och körsbärssufflé
Choklad- och körsbärssufflé TILLAGNING: Häll mjöl, kakaopulver, äggulor och mjölk i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning och låt sjuda sakta i några minuter. Täck kastrull med lock och låt svalna. Söta därefter med Hermesetas Lättströ och rör om tills den är slät. Dela körsbären och lägg i suffléskålen, strö Hermesetas Lättströ […]
Chokladglass med hallongrädde
Chokladglass med hallongrädde TILLAGNING: Underbart god sockerfri glass med mörk choklad, serveras med en hallongrädde. Chokladglass: Vispa äggulorna och Hermesetas Lättströ tills det blir fluffigt och blir en vit smet. Blanda och rör ned Philadelphiaosten i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden. Blanda ned grädden och den hackade chokladen i äggsmeten. Vänd […]
Chokladfondant med chokladmousse
Chokladfondant med chokladmousse TILLAGNING: Chokladfondant: Smält chokladen i vattenbad tillsammans med smöret. Vispa Hermesetas Lättströ och ägg tillsammans med siktat vetemjöl tills massan blir vit och stel. Blanda ihop de båda massorna och häll dem i muffinsformar. Grädda i ca. 8 minuter på 180 grader. Mousse: Smält chokladen i vattenbad. Blanda äggulan med Hermesetas Lättströ […]
Chokladcrisp
Chokladcrisp TILLAGNING: Värm ugnen till 180 °C. Låt lågkalorismöret mjukas upp och tillsätt Hermesetas Lättströ. Vispa tills blandningen är lätt och pösig. Tillsätt ägget lite i taget och vispa ordentligt mellan gångerna. Blanda i det siktade mjölet och kakaon. Till sist blandar du i cornflakes. Smeten är ganska hård, så var försiktig när du blandar […]
Varm kycklingsallad med citron
Varm kycklingsallad med citron TILLAGNING: Riv den gula delen av citronskalet och pressa juicen i en skål. Ta ur chilikärnorna och hacka chilin. Blanda hackad chili, Hermesetas Lättsrö och kryddor i citronsaften och -skalet. Lägg kycklingfilén i skålen, rör om och låt den dra i rumstemperatur i 30-60 minuter. Blanda ingredienserna till dressingen. Fördela salladsblad […]
Pistage & blåbärskakor
Pistage & blåbärskakor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa i en skål, smör, Hermesetas Lättstö och vaniljsocker tillsammans tills allt är väl blandat och smeten mjuk. Vänd ner i de vispade äggen, havregryn, vetemjöl och nötter. Smeten blir till en styv massa. Klicka ut blandningen och platta till något, med […]
Jordnötssmörmilkshake
Jordnötssmörmilkshake TILLAGNING: Vaniljglassen blandas med jordnötssmör, mjölk och Hermesetas Lättströ. Avslutningsvistillsätts en halv liter vispgrädde. Den andra halvlitern vispgrädde vispas och används för att dekorera med.
Laxsmörgås med romsås
Laxsmörgås med romsås TILLAGNING: Lägg laxfilén på ett fat. Blanda havssalt, Hermesetas Lättströ och peppar. Bred ut blandningen över laxen. Strö över hackad dill och täck fatet med plastfolie. Låt filén dra i kylen i 24 timmar. Skrapa av dillen och kryddorna från laxen och skär den i tunna skivor. Mät upp ingredienserna till romsåsen […]
Hallonshake
Hallonshake TILLAGNING: Mixa alla ingredienser. Serveras kallt.
Engelsk chokladpudding
Engelsk chokladpudding TILLAGNING: Sätt ugnen på 175º. Smält blockchokladen över vattenbad. Vispa samman äggulor, Hermesetas Lättströ, fröna från vaniljstången och vattnet. Blandningen ska vara luftig. Vänd försiktigt ner chokladen. Tillsätt mandel och ströbröd. Vispa vitorna med bakpulvret till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Smörj en större form eller portionsformar. Häll i smeten. Grädda […]