Search

Säsong: Sommar

Blåbärsglassar

Blåbärsglassar TILLAGNING: Skala bananerna och skölj blåbären. Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa tills du har en jämn smoothie utan klumpar. Häll smoothien i glassformar och ställ formarna i frysen i minst 6 timmar tills de är genomfrusna.

Läs mer

Iste

Iste TILLAGNING: Värm upp vattnet till 80 °C och häll det över tebladen i en kanna. Låt teet dra efter rekommendation på tepaketet och ta bort tebladen. Låt teet svala helt i kylskåpet. Tillsätt Hermesetas Flytande efter smak. Skär citronen i skivor och lägg skivorna i kannan. Servera med istärningar och dekorera med citronskivor.

Läs mer

Napoleonbakelse med hallon och pistasch

Napoleonbakelse med hallon och pistasch TILLAGNING: Pistaschpasta Häll pistaschnötterna i en mixer och mixa dem ordentligt. Nötterna blir först till mjöl, men efter en stund blir nötterna krämiga och blandningen får en konsistens som jordnötskräm. NOTE: Det är nödvändigt att skapa en större mängd pistaschpasta än vad som behövs i resten av recepten, eftersom det […]

Läs mer

Stekt spetskål

Stekt spetskål TILLAGNING: Plocka bort de yttersta bladen på spetskålhuvudena och skär dem i tärningar. Smält smöret i pannan och stek spetskålhuvudena på medelhög värme under 2-3 minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna. Strö lite salt över spetskålen under stekning. Häll olivolja och limesaft i en liten skål. Finhacka myntabladen och häll dem […]

Läs mer

Citronkaka blötad

Citronkaka blötad TILLAGNING: Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör. Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl. Smörj bakformen och häll […]

Läs mer

Äppel- och blåbärsmuffins

Äppel- och blåbärsmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 180°C Vispa lättmargarin, vaniljsocker och 8 msk av Hermesetas Lättströ i en bunke tills smeten blir ljus och pösig. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ned i smeten växelvis med mjölken. Fördela ca två tredjedelar av smeten i stora muffinsformar. Rör i 2 […]

Läs mer

Jordgubbspaj

Jordgubbspaj TILLAGNING: Pajbotten Blanda mjöl, Hermesetas och salt i en hushållsmaskin. Tillsätt smör och vatten. Rör runt tills smöret är jämnt fördelat, och blandningen blir smulig. Tillsätt äggulan och rör runt tills degen samlar sig. Lägg ut degen på köksbordet och knåda degen lite mer utan att knåda den för mycket. Packa in degen i […]

Läs mer

Broccoli- och blomkålssallad

Broccoli- och blomkålssallad TILLAGNING: Skölj broccoli och blomkål och skär dem i små buketter. Häll dem i en kastrull med lite kokande vatten i botten, lägg på locket och blanchera i 2 minuter. Låt vattnet rinna av och låt broccolin och blomkålen kylas ner. Skär rödlöken i små tärningar. Stek kalkonbacon i en panna tills […]

Läs mer

Mozarellasallad

Mozarellasallad TILLAGNING: Skär tomaterna och placera dem på ett stort fat. Finhacka rödlöken och strö den över tomaterna tillsammans med basilikabladen. Riv mozzarellan i mindre bitar och fördela över tomaterna. Krydda med nymalen peppar. Tillaga dressingen genom att blanda olivolja, balsamvinäger, Hermesetas Flytande och havssalt i en skål och rör runt. Fördela dressingen över tomatsalladen.

Läs mer

Halloncheesecake

Halloncheesecake TILLAGNING: Smält smöret i en skål i mikrovågsugnen. Häll kexen i en matberedare och mixa tills det är fina smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa igen. Klä botten av en ugnsform (18 cm) med bakplåtspapper och fördela kexblandningen i botten. Tryck ner blandningen ordentligt så att den blir fast och komprimerad. Lägg husbloss […]

Läs mer