Search

Säsong: Sommar

Bakade sparris med Crème fraîche-dressing

Bakade sparris med Crème fraîche-dressing TILLAGNING: Värm ugnen till 230°C (vanlig ugn, inte varmluft). Rensa sparrisarna och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Droppa olivolja över, vänd sparrisarna i oljan och strö med sesamfrön. Finhacka mandlarna och strö dem över det andra. Baka sparrisarna i ugnen i 12 minuter. Tillaga dressingen medan sparrisen bakas: […]

Läs mer

Rabarber gin fizz

Rabarber gin fizz TILLAGNING: Skär rabarbern i små bitar och häll dem i en gryta tillsammans med Hermesetas. Värm långsamt upp till kokpunkten under omrörning och låt det sjuda tills rabarberna lossnar från varandra. Häll de okokta rabarberna i en skål genom en sil och pressa till all vätska har pressats ur rabarberna. Provsmaka och […]

Läs mer

Iskaffe

Iskaffe TILLAGNING: Blanda det kalla kaffet med Hermesetas-Flytande. Fyll två glas med istärningar och häll kaffet över istärningarna. Toppa glaset med helmjölk.

Läs mer

Kokostoppar

Kokostoppar TILLAGNING: Värm ugnen till 200 °C. Häll kokosmjölet i en stor skål. Smält kokosoljan och häll den över kokosmjölet. Knäck äggen i skålen och tillsätt Hermesetas. Rör om ordentligt tills kokossmeten är helt slät. Skölj händerna i kallt vatten och forma kokossmeten till 10 toppar med blöta händer, så att kokosmassan inte fastnar på […]

Läs mer

Chiagröt med kiwifrukter

Chiagröt med kiwifrukter TILLAGNING: Häll mandelmjölk, chiafrön, Hermesetas Flytande och vaniljpulver i en skål och rör om. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten. Rör runt i chiagröten så att den inte har klumpar. Tillsätt eventuellt ytterligare mandelmjölk vid behov. Skala 2 kiwifrukter och skär dem i tunna skivor. Tryck fast […]

Läs mer

Sojamarinerade kycklingspett

Sojamarinerade kycklingspett TILLAGNING: Riv ingefäran fint på ett rivjärn. Häll ingefäran i en skål och tillsätt soja, risvinäger och Hermesetas Flytande. Pressa vitlöksklyftan i skålen och rör runt. Skär kycklinginnerfiléerna på längden och lägg dem i marinaden. Sätt på ett lock på skålen eller täck över skålen med plastfolie och ställ den i kylen i […]

Läs mer

Jordgubbmousse

Jordgubbmousse TILLAGNING: Spara 1 stor jordgubbe till dekoration. Mosa resten och blanda i Hermesetas Lattströ och rivet apelsinskal. Häll apelsinjuicen i en liten skål och strö över gelatinet. Smält gelatinet, antingen i mikrovågsugn eller i vattenbad, tills det lösts upp. Rör ner gelatinet i jordgubbspurén och låt smeten stå tills den börjar stelna. Vispa grädde […]

Läs mer

Satay-kyckling

Satay-kyckling TILLAGNING: Skär kycklingen i 2.5 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran och schalottenlöken och lägg dem i en skål. Blanda i krossad vitlök, soja, pressad citron, koriander, Hermesetas Lattströ och chilipulver. Lägg i kycklingbitarna och täck dem väl med marinaden. Täck över dem och förvara dem kalt i upp till 24 timmar. Under […]

Läs mer

Paj med blandade bär

Paj med blandade bär TILLAGNING: Häll mjölet i en skål och gnugga i margarinet med händerna så att det uppstår en grynig massa. Tillsätt Hermesetas Lättströ och rör om innan du häller i äggulan och så pass mycket vatten (2-3 msk) att det uppstår en fast deg. Kavla ut degen och klä en pajform med […]

Läs mer

Ananasdröm

Ananasdröm TILLAGNING: Skär bort skalet och rotstocken på ananasen. Skär den i mindre bitar. Lägg ananasbitar, citronsaft, juice och Hermesetas Lättströ i en mixer. Mixa väl. Tillsätt mjölk och mixa ytterligare 30 sekunder. Serveras kyld.

Läs mer