Search

Säsong: Sommar

Rawfood-brownie

Rawfood-brownie TILLAGNING: Brownie: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Glasyr: Blanda kakao, dadlar, kokosmjölk och kokosolja. Tillsätt sedan hett vatten och bred ut glasyren på kakan. Ställ den kallt.

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Sallad med getost

Sallad med getost TILLAGNING: Häll upp svarta vinbär och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Skåra vaniljstången och tillsätt den. Låt blandningen koka upp och sjuda i några minuter. Låt sylten svalna. Blanda salladen, halverade körsbärstomater, hackade soltorkade tomater, olivolja, limejuice, Hermesetas Lättströ samt salt och peppar. Blanda försiktigt ihop salladen. Tärna och rosta brödskivorna. Fördela […]

Läs mer

Jordgubb- & bananglass

Jordgubb- & bananglass TILLAGNING: Mosa jordgubbarna, bananen och apelsinjuicen. Blanda med yoghurt. Söta med Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande. Häll blandningen i glassmaskinen.

Läs mer

Sommarmuffins med yoghurtsås

Sommarmuffins med yoghurtsås TILLAGNING: Sätt ugnen på 225ºC. Ställ 24 muffinsformar på en plåt. Lägg 150 g hallon i en skål. Strö över 1 msk vetemjöl och vänd hallonen försiktigt i mjölet. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt svalna och tillsätt det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver […]

Läs mer

Fruktsallad

Fruktsallad TILLAGNING: Skär frukterna i små bitar och blanda i en skål (spara ett par fruktskivor till dekoration). Tillsätt Hermesetas Lättströ om du vill att frukten ska vara sötare. Rör ihop vaniljcremen. Lägg fruktsalladen i portionsskålar, klicka över vaniljcreme och dekorera till sist med ett par skivor frukt.

Läs mer

Körsbärstårta

Körsbärstårta TILLAGNING: Sätt ugnen på 175ºC. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan […]

Läs mer

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi

Jordgubbssoppa med mannagrynsgnocchi TILLAGNING: Koka upp mjölk, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, citronsaft och skal. Lattströ i mannagrynen och blanda väl. Låt blandningen puttra i 5 minuter. Ta kastrullen av värmen, låt blandningen svalna lite och blanda sedan i lättkvarg. Bred ut ett 1 cm tjockt lager av massan på en plåt som spolats med […]

Läs mer

Kokoskvarg med mangokompott

Kokoskvarg med mangokompott TILLAGNING: Skala mangon, skär bort kärnan och skär upp den så gott det går i små likformade tärningar. Skrapa av resten av fruktköttet från kärnan och lägg det samt kärnan i en kastrull. Tillsätt vatten, vaniljstång, Hermesetas Lättströ, stjärnanis och pressad citron. Koka upp blandningen och låt den puttra under lock i […]

Läs mer

Smoothies

Smoothies TILLAGNING: Blanda alla ingredienser. Servera i ett glas och dekorera med mynta eller med citronmeliss.

Läs mer