Search

Säsong: Sommar

Varm hallontårta

Varm hallontårta TILLAGNING: Tina smördegsplattorna. Lägg dem omlott, tryck ihop och kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200ºC. Förgrädda smördegen ca 10 minuter. Lägg på hallonen. Om du använder frysta hallon vänd dem i potatismjöl. Vispa ägg, äggulor, Hermesetas Lättströ och minimjölk. […]

Läs mer

Grapefrukt- & hallonshake

Grapefrukt- & hallonshake TILLAGNING: Passera hallonen genom en sil. Blanda hallonpurén med grapefruktsaft, Hermesetas Lättströ (eller) Hermesetas Flytande och mineralvatten. Lägg i isbitarna. Dekorera glaskanterna med pepparmyntsblad. Shakes serveras ofta i höga glas med tjocka sugrör.

Läs mer

Fransk äppelpaj

Fransk äppelpaj TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa ihop fett, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande och äggula. Arbeta sedan successivt in mjölet. Tillsätt vattnet, om så behövs, för att få en mjuk men inte kladdig deg. Platta ut degen tunt i en låg pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ svalt i ca 15 min. […]

Läs mer

Jordgubb- & bananglass

Jordgubb- & bananglass TILLAGNING: Mosa jordgubbarna, bananen och apelsinjuicen. Blanda med yoghurt. Söta med Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande. Häll blandningen i glassmaskinen.

Läs mer

Cheese Cake

Cheese Cake TILLAGNING: Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och kör hastigt ihop allt till en smulig blandning. Fördela i en form, 25 cm i diameter med löstagbar kant och tryck till den i bottnen med sked. Låt ananasen rinna av. Fördela krossad ananas ovanpå smulblandningen och ställ i kylen. Blötlägg […]

Läs mer

Citronrutor

Citronrutor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper. Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans […]

Läs mer

Limepaj

Limepaj TILLAGNING: Häll mjöl, Hermesetas Lattströ och smör i en skål. Gnugga snabbt ihop mjölet och fettet med fingrarna så att det blir en grynig massa. Vänd ner kvarg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Smörj en pajform med löstagbara kanter (26-28 cm i diameter). Kavla ut degen […]

Läs mer

Citron- och jordgubbspaj

Citron- och jordgubbspaj TILLAGNING: Blanda Hermesetas Lättströ, vetemjöl och hackat kallt smör/margarin så att det blir en smulig blandning. Blanda ned kallt vatten i degen. Tryck ut degen i botten och runt kanterna på en pajform (ø 26 cm). Placera formen i kylskåp i 30 minuter. Blanda kvarg, gräddfil, Hermesetas Lättströ, äggulor, citronsaft och rivet […]

Läs mer

Fruktbål

Fruktbål TILLAGNING: Mixa juice, citronsaft, banan och Hermesetas Lättströ väl i en mixer. Häll i vatten och iskuber. Servera direkt i glas.

Läs mer

Sommartårta

Sommartårta TILLAGNING: Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till vitt skum. Vänd försiktigt ner mjölblandningen växelvis med äggviteskummet. Blanda väl och häll upp smeten i formen. Grädda i nedre delen […]

Läs mer