
Varm hallontårta
Varm hallontårta TILLAGNING: Tina smördegsplattorna. Lägg dem omlott, tryck ihop och kavla ut degen och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200ºC. Förgrädda smördegen ca 10 minuter. Lägg på hallonen. Om du använder frysta hallon vänd dem i potatismjöl. Vispa ägg, äggulor, Hermesetas Lättströ och minimjölk. […]

Grapefrukt- & hallonshake
Grapefrukt- & hallonshake TILLAGNING: Passera hallonen genom en sil. Blanda hallonpurén med grapefruktsaft, Hermesetas Lättströ (eller) Hermesetas Flytande och mineralvatten. Lägg i isbitarna. Dekorera glaskanterna med pepparmyntsblad. Shakes serveras ofta i höga glas med tjocka sugrör.

Fransk äppelpaj
Fransk äppelpaj TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa ihop fett, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande och äggula. Arbeta sedan successivt in mjölet. Tillsätt vattnet, om så behövs, för att få en mjuk men inte kladdig deg. Platta ut degen tunt i en låg pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ svalt i ca 15 min. […]

Jordgubb- & bananglass
Jordgubb- & bananglass TILLAGNING: Mosa jordgubbarna, bananen och apelsinjuicen. Blanda med yoghurt. Söta med Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande. Häll blandningen i glassmaskinen.

Jästkaka med bär
Jästkaka med bär TILLAGNING: Värm mjölken till 42°C och häll den i en bakskål. Tillsätt torrjäst, salt, kardemumma och Hermesetas Lättströ och rör om. Spara några teskedar mjöl till utbakningen. Häll hälften av mjölet i vätskan och blanda väl. Tillsätt smält fett och resten av mjölet och rör tills det bildas en smidig deg, som lätt […]

Sallad med avokado och räkor
Sallad med avokado och räkor TILLAGNING: Använd rumstempererade ingredienser till majonnäsen. Blanda äggula, senap, Hermesetas Lättströ och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig omrörning. Blanda i crème fraîche samt tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen dra i minst två timmar, eller till nästa dag. Tina räkorna och låt dem […]

Äppel- och lingonkaka med valnötter
Äppel- och lingonkaka med valnötter TILLAGNING: Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Rör det smälta margarinet och Hermesetas Lättströ. Dela äggulorna från vitorna. Vispa i äggulorna, ett i taget och mjölken. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, hackade valnötter och till sist lingon. Vispa […]

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak
Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Skala och dela äpplena i mindre bitar. Koka samman alla ingredienserna under lock i kastrull under tio minuter, rör under tiden. Om äppelbitarna inte kokat sönder, använd en stavmixer och kör till en slät äppelmos. Ta då ur kanelstängerna under tiden du mixar moset, och lägg sedan tillbaka dem […]

Cheese Cake
Cheese Cake TILLAGNING: Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och kör hastigt ihop allt till en smulig blandning. Fördela i en form, 25 cm i diameter med löstagbar kant och tryck till den i bottnen med sked. Låt ananasen rinna av. Fördela krossad ananas ovanpå smulblandningen och ställ i kylen. Blötlägg […]

Citronrutor
Citronrutor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper. Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans […]
- ← Föregående sida
- 1
- …
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- Nästa sida →