Amerikanska blåbärspannkakor
Gillar du amerikanska pannkakor? Då måste du prova vårt recept på den fluffigaste varianten med blåbär. Hemlig ingrediens: Äppelcidervinäger.
Förberedelser
- Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårda med en mixer och ställ åt sidan. Blanda äggulorna tillsammans med Hermesetas Lättströ i en matberedare, tillsätt sedan mjölk och äppelcidervinäger och blanda.
- Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, bikarbonat, vanilj och salt) väl i en skål och rör ned ägguleblandningen.
- Skölj blåbären och lägg även dessa under degen. Lägg till sist ner äggvitorna
- Värm lite smör på medelhög värme och stek pannkakorna på båda sidorna tills de är gyllenbruna. Använd ca 2 matskedar av degen för varje pannkaka.
Tips: Ett alternativ till fruktiga blåbärspannkakor är zebrapannkakor, vilket är en rolig variant, särskilt för barn. Dela bara degen innan den hälls i pannan, blanda hälften av degen med kakaopulver och droppa sedan alternerande de två degfärgerna i pannan för att skapa mönstrade pannkakor.
Näringsvärden per portion
913
kj
217
energi (kcal)
9
protein g
33.5
kolhydrater g
5
fett g
Ingredienser till 4 portioner
2 | Ägg, storlek M |
2 msk | Hermesetas Lättströ |
150 ml | Mjölk |
1 tsk | Äppelcidervinäger |
150 g | Mjöl |
2 tsk | Bakpulver |
0,5 tsk | Bikarbonat |
1 knivsudd | Vanilj, malen |
1 nypa | Salt |
150 g | Blåbär |