Search

Amerikanska blåbärspannkakor

30 min
Desserter
Frukost

Gillar du amerikanska pannkakor? Då måste du prova vårt recept på den fluffigaste varianten med blåbär. Hemlig ingrediens: Äppelcidervinäger.

Förberedelser

  1. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårda med en mixer och ställ åt sidan. Blanda äggulorna tillsammans med Hermesetas Lättströ i en matberedare, tillsätt sedan mjölk och äppelcidervinäger och blanda.
  2. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, bikarbonat, vanilj och salt) väl i en skål och rör ned ägguleblandningen.
  3. Skölj blåbären och lägg även dessa under degen. Lägg till sist ner äggvitorna
  4. Värm lite smör på medelhög värme och stek pannkakorna på båda sidorna tills de är gyllenbruna. Använd ca 2 matskedar av degen för varje pannkaka.

    Tips: Ett alternativ till fruktiga blåbärspannkakor är zebrapannkakor, vilket är en rolig variant, särskilt för barn. Dela bara degen innan den hälls i pannan, blanda hälften av degen med kakaopulver och droppa sedan alternerande de två degfärgerna i pannan för att skapa mönstrade pannkakor.

Näringsvärden per portion

913
kj
217
energi (kcal)
9
protein g
33.5
kolhydrater g
5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

2 Ägg, storlek M
2 msk Hermesetas Lättströ
150 ml Mjölk
1 tsk Äppelcidervinäger
150 g Mjöl
2 tsk Bakpulver
0,5 tsk Bikarbonat
1 knivsudd Vanilj, malen
1 nypa Salt
150 g Blåbär
2 Ägg, storlek M 2 msk Hermesetas Lättströ 150 ml Mjölk 1 tsk Äppelcidervinäger 150 g Mjöl 2 tsk Bakpulver 0,5 tsk Bikarbonat 1 knivsudd Vanilj, malen 1 nypa Salt 150 g Blåbär