Banan-valnöts-muffins
Sie sind ein anspruchsvolles Schleckermaul? Probieren Sie diese exquisiten, gesunden Muffins mit Dinkelmehl, Haferflocken, Bananen und Walnüssen.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme. Häll de torra ingredienserna (dinkelmjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, bakpulver, bikarbonat och kanel) i en skål och rör om ordentligt. Hacka valnötterna och ställ åt sidan.
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med rapsoljan och ägget till en homogen massa. Tillsätt bananmassan och hälften av de hackade valnötterna till mjölblandningen och rör ihop. Fördela den färdiga smeten i fyra muffinsformar, strö över resten av valnötterna och grädda i 30 minuter.
Näringsvärden per portion
1420
kj
338
energi (kcal)
8
protein g
37
kolhydrater g
17.5
fett g
Ingredienser till 4 portioner
70 g | Dinkelmjöl |
50 g | Havregryn, små gryn |
5 g | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Bakpulver |
1 tsk | Bikarbonat |
1/2 tsk | Kanel |
2 st. | Bananer, mycket mogna |
3 msk | Rapsolja |
1 st. | Ägg (storlek M) |
40 g | Valnötter |