Search

Banan-valnöts-muffins

40 min
Bakning
Desserter

Sie sind ein anspruchsvolles Schle­cker­maul? Probieren Sie diese exquisiten, gesunden Muffins mit Dinkelmehl, Haferflocken, Bananen und Walnüssen.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme. Häll de torra ingredienserna (dinkelmjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, bakpulver, bikarbonat och kanel) i en skål och rör om ordentligt. Hacka valnötterna och ställ åt sidan.
  2. Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med rapsoljan och ägget till en homogen massa. Tillsätt bananmassan och hälften av de hackade valnötterna till mjölblandningen och rör ihop. Fördela den färdiga smeten i fyra muffinsformar, strö över resten av valnötterna och grädda i 30 minuter.

Näringsvärden per portion

1420
kj
338
energi (kcal)
8
protein g
37
kolhydrater g
17.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

70 g Dinkelmjöl
50 g Havregryn, små gryn
5 g Hermesetas Lättströ
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1/2 tsk Kanel
2 st. Bananer, mycket mogna
3 msk Rapsolja
1 st. Ägg (storlek M)
40 g Valnötter
70 g Dinkelmjöl 50 g Havregryn, små gryn 5 g Hermesetas Lättströ 1 tsk Bakpulver 1 tsk Bikarbonat 1/2 tsk Kanel 2 st. Bananer, mycket mogna 3 msk Rapsolja 1 st. Ägg (storlek M) 40 g Valnötter