Search

Fransk chokladkaka utan mjöl

70 min
Bakning
Desserter

Oh la la: Für den französischen Schokokuchen brauchen Sie kein Mehl. Hier dreht sich alles um feinste Schokolade, weiche Butter, frische Eier, etwas Zimt.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 °C varmluft. Hacka chokladen, skär smöret i små bitar och smält båda i en skål över vattenbad.
  2. Rör ned kakaopulvret med Hermesetas Lättströ i den smälta chokladsmörblandningen. Rör till sist ner äggen och blanda tills du får en homogen smet.
  3. Smörj en form med löstagbar kant (helst 20 cm diameter), häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 50 minuter.

    Tips: På vintern smakar kakan extra gott med pepparkakskryddor istället för kanel.

Näringsvärden per portion

1520
kj
362
energi (kcal)
5.5
protein g
14.5
kolhydrater g
31.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 8 portioner

200 g Smör
200 g Mörk choklad (minst 60 % kakao)
20 g Kakaopulver, kraftigt avfettat
10 g Hermesetas Lättströ
1/2 tsk Kanel
4 st. Ägg (storlek M)
200 g Smör 200 g Mörk choklad (minst 60 % kakao) 20 g Kakaopulver, kraftigt avfettat 10 g Hermesetas Lättströ 1/2 tsk Kanel 4 st. Ägg (storlek M)