Fransk chokladkaka utan mjöl
Oh la la: Für den französischen Schokokuchen brauchen Sie kein Mehl. Hier dreht sich alles um feinste Schokolade, weiche Butter, frische Eier, etwas Zimt.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C varmluft. Hacka chokladen, skär smöret i små bitar och smält båda i en skål över vattenbad.
- Rör ned kakaopulvret med Hermesetas Lättströ i den smälta chokladsmörblandningen. Rör till sist ner äggen och blanda tills du får en homogen smet.
- Smörj en form med löstagbar kant (helst 20 cm diameter), häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 50 minuter.
Tips: På vintern smakar kakan extra gott med pepparkakskryddor istället för kanel.
Näringsvärden per portion
1520
kj
362
energi (kcal)
5.5
protein g
14.5
kolhydrater g
31.5
fett g
Ingredienser till 8 portioner
200 g | Smör |
200 g | Mörk choklad (minst 60 % kakao) |
20 g | Kakaopulver, kraftigt avfettat |
10 g | Hermesetas Lättströ |
1/2 tsk | Kanel |
4 st. | Ägg (storlek M) |