Search

Hemmagjord tomatketchup

25 min
Salthaltiga livsmedel

Smaksättning måste inte alltid hämtas från butikshyllan: Lyxa till dina pommes frites med en hemmagjord ketchup.

Förberedelser

  1. Hacka löken grovt och stek den glansig i solrosolja. Tillsätt tomater, äppelcidervinäger, Hermesetas Lättströ och salt i kastrullen och låt koka på medelhög värme i ca 10 minuter. Tillsätt tomatpurén och smaka av med salt och Hermesetas Lättströ.
  2. Mosa tomatketchupen med mixerstav, tryck den genom en sil och använd en tratt för att fylla den på flaska (ger ca 250 ml ketchup).

    Tips: Grundreceptet kan lätt varieras med andra kryddor:
    För curryketchup låter du ett halvt äpple och 1 tsk currypulver koka med i blandningen.
    För BBQ-ketchup tillsätter du lite röksalt, 1/2 tsk paprikapulver och lite chili.

Näringsvärden per portion

145
kj
34
energi (kcal)
1
protein g
3.5
kolhydrater g
2
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 6 portioner

1 burk Tomater, i bitar
1 Lök
1 msk Solrosolja
2 msk Äppelcidervinäger
1 msk Tomatpuré
2-3 tsk Hermesetas Lättströ
0,5 tsk Salt
1 burk Tomater, i bitar 1 Lök 1 msk Solrosolja 2 msk Äppelcidervinäger 1 msk Tomatpuré 2-3 tsk Hermesetas Lättströ 0,5 tsk Salt