Search

Vegana sommarrullar med jordnötsdip

30 min
Salthaltiga livsmedel

Unsere veganen Sommerrollen mit Avocado, Möhre, Rande, Gurke und Erdnussdip haben das Zeug zum Sommerhit auf Gartenpartys. Zum Fingerschlecken!

Förberedelser

  1. Pressa ur limen till jordnötsdippen och hacka ihop limesaften med de övriga ingredienserna - förutom jordnötssmöret - i en mixer. Tillsätt sedan jordnötssmöret och mixa snabbt ihop allt till en smidig sås. Häll över i en liten skål och ställ åt sidan tills det är dags att servera.
  2. Skölj grönsakerna och salladen. Hacka salladen. Strimla grönsakerna och avokadon till sommarrullarna.
  3. Förbered en skål med varmt vatten till sommarrullarna. För att rulla ihop sommarrullarna, lägg ett rispapper en kort stund i skålen med varmt vatten för att mjuka upp det. Lägg sedan pappret på en stor tallrik och fyll det med grönsaker, örter och sallad. Vik in rispappret upptill och nedtill och rulla sedan ihop det till en rulle. Upprepa med resten av rispappersarken.
  4. Njut av de färdiga sommarrullarna tillsammans med dippen.

Näringsvärden per portion

2291
kj
545
energi (kcal)
14.5
protein g
31.5
kolhydrater g
40
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

Till sommarrullarna

6 ark (finns i asiatiska butiker) Rispapper
6 st. Salladsblad
1 Morot
1 Rödbeta
1/2 Gurka
1 Avokado
6 ark (finns i asiatiska butiker) Rispapper 6 st. Salladsblad 1 Morot 1 Rödbeta 1/2 Gurka 1 Avokado

Till jordnötsdippen

80 g Jordnötssmör med bitar
1/2 Lime
10 g Ingefära, skalad
1 (ca 5 g) Vitlöksklyfta
2 msk Hermesetas Lättströ
1 msk Soja
40 ml Vatten
80 g Jordnötssmör med bitar 1/2 Lime 10 g Ingefära, skalad 1 (ca 5 g) Vitlöksklyfta 2 msk Hermesetas Lättströ 1 msk Soja 40 ml Vatten