Recept

Amerikanska blåbärspannkakor

Gillar du amerikanska pannkakor? Då måste du prova vårt recept på den fluffigaste varianten med blåbär. Hemlig ingrediens: Äppelcidervinäger.

Preparatet:

  1. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårda med en mixer och ställ åt sidan. Blanda äggulorna tillsammans med Hermesetas Lättströ i en matberedare, tillsätt sedan mjölk och äppelcidervinäger och blanda.
  2. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, bikarbonat, vanilj och salt) väl i en skål och rör ned ägguleblandningen.
  3. Skölj blåbären och lägg även dessa under degen. Lägg till sist ner äggvitorna
  4. Värm lite smör på medelhög värme och stek pannkakorna på båda sidorna tills de är gyllenbruna. Använd ca 2 matskedar av degen för varje pannkaka.

    Tips: Ett alternativ till fruktiga blåbärspannkakor är zebrapannkakor, vilket är en rolig variant, särskilt för barn. Dela bara degen innan den hälls i pannan, blanda hälften av degen med kakaopulver och droppa sedan alternerande de två degfärgerna i pannan för att skapa mönstrade pannkakor.
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
217
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Ägg, storlek M
2
Hermesetas Lättströ
2 msk
Mjölk
150 ml
Äppelcidervinäger
1 tsk
Mjöl
150 g
Bakpulver
2 tsk
Bikarbonat
0,5 tsk
Vanilj, malen
1 knivsudd
Salt
1 nypa
Blåbär
150 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3654
913
kcal
870
217
Protein g
36.5
9
Kolhydrat g
134
33.5
Fett g
19.5
5