Recept

Banan-valnöts-muffins

Är du en finsmakare med höga krav? Prova dessa utsökta, hälsosamma muffins med dinkelmjöl, havregryn, bananer och valnötter.

Preparatet:

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme. Häll de torra ingredienserna (dinkelmjöl, havregryn, Hermesetas Lättströ, bakpulver, bikarbonat och kanel) i en skål och rör om ordentligt. Hacka valnötterna och ställ åt sidan.
  2. Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med rapsoljan och ägget till en homogen massa. Tillsätt bananmassan och hälften av de hackade valnötterna till mjölblandningen och rör ihop. Fördela den färdiga smeten i fyra muffinsformar, strö över resten av valnötterna och grädda i 30 minuter.
Allmän information
Klar om:
40 minuter
Kalori p.p.:
338
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Dinkelmjöl
70 g
Havregryn, små gryn
50 g
Hermesetas Lättströ
5 g
Bakpulver
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Kanel
1/2 tsk
Bananer, mycket mogna
2 st.
Rapsolja
3 msk
Ägg (storlek M)
1 st.
Valnötter
40 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5682
1420
kcal
1353
338
Protein g
32
8
Kolhydrat g
148
37
Fett g
70
17.5