Recept

Hemmagjord tomatketchup

Smaksättning måste inte alltid hämtas från butikshyllan: Lyxa till dina pommes frites med en hemmagjord ketchup.

Preparatet:

  1. Hacka löken grovt och stek den glansig i solrosolja. Tillsätt tomater, äppelcidervinäger, Hermesetas Lättströ och salt i kastrullen och låt koka på medelhög värme i ca 10 minuter. Tillsätt tomatpurén och smaka av med salt och Hermesetas Lättströ.
  2. Mosa tomatketchupen med mixerstav, tryck den genom en sil och använd en tratt för att fylla den på flaska (ger ca 250 ml ketchup).

    Tips: Grundreceptet kan lätt varieras med andra kryddor:
    För curryketchup låter du ett halvt äpple och 1 tsk currypulver koka med i blandningen.
    För BBQ-ketchup tillsätter du lite röksalt, 1/2 tsk paprikapulver och lite chili.
Allmän information
Klar om:
25 minuter
Kalori p.p.:
34
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Tomater, i bitar
1 burk
Lök
1
Solrosolja
1 msk
Äppelcidervinäger
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Hermesetas Lättströ
2-3 tsk
Salt
0,5 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
851
145
kcal
207
34
Protein g
6
1
Kolhydrat g
21
3.5
Fett g
10.5
2