Pannacotta med vit choklad och jordgubbar
Återupptäck en av de mest omtyckta desserterna: Prova pannacotta med vit choklad, jordgubbar och Hermesetas lätta sötma.
Preparatet:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Bryt chokladen i stycken, blanda den med Hermesetas, den uppskurna vaniljstången och grädden i en kastrull, låt smälta på låg värme.
- Ta ur vaniljstången ur gräddblandningen och lös upp den uttrycka gelatinen i den ännu varma gräddblandningen. Fördela den varma massan på 4 glas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
- Förbered jordgubbssåsen först strax innan servering.
Skär hälften av jordgubbarna i små tärningar. Mosa den andra hälften med 1 tsk Hermesetas Lättströ och tillsätt de tärnade jordgubbarna. Häll jordgubbssåsen över pannacottan och strö över riven vit choklad.
Allmän information
Ingredienser
Pannacotta:
Grädde
400 ml
Vit choklad
100 g
Hermesetas Lättströ
10 g
Vaniljstång
1
Gelatin
4 blad
Jordgubbssås:
Jordgubbar (färska eller djupfrysta)
300 g
Hermesetas Lättströ
2 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8585
2146
kcal
2044
511
Protein g
30.5
7.5
Kolhydrat g
89
22
Fett g
176.5
44