Saftig körsbärs- och nötkaka
Sugen på en saftig kaka med hasselnötter, körsbär och choklad? Hermesetas ger en lätt sötma och kanel ger rätt smak.
Preparatet:
- Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Hacka den mörka chokladen och lägg den åt sidan. Häll av körsbären i en sil. Smörj springformen (Ø24 cm) väl.
- Vispa smör, Hermesetas Flytande och ägg i en matberedare till ett skum. Blanda speltvetemjöl, malda hasselnötter, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och rör sedan ner i smör- och äggblandningen. Rör slutligen i den hackade chokladen och hälften av de avrunna körsbären i smeten.
- Fördela den tillredda smeten jämnt i springformen, fördela den andra hälften av de avrunna körsbären på kakan och grädda kakan i ugnen i 50 minuter. Låt svalna på ett kylgaller efter gräddning.
Allmän information
Ingredienser
smör
125 g
Hermesetas Lättströ
15 g
ägg (storlek L)
3 st.
speltvetemjöl
100 g
hasselnötter, malda
100 g
kanel
1 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
1/2 tsk
salt
1 nypa
mörk choklad (min. 70 %)
100 g
körsbär
1 burk (nettovikt ca 350 g)
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12625
1052
kcal
3006
250
Protein g
55
4.5
Kolhydrat g
217.5
18
Fett g
213
18