Recept

Snabblagad rabarberkompott i ugnen

Ett snabblagat och gott recept på rabarberkompott i ugnen ➤ som alla recept med Hermesetas Lättströ innehåller även detta recept särskild information för diabetiker.

Preparatet:

  1. Värm ugnen till 200 °C över-/undervärme. Skölj och rensa rabarbern och skär den i 5 cm långa bitar – till det här receptet måste rabarbern inte skalas. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blanda de förberedda ingredienserna med Hermesetas Lättströ och bikarbonat och fördela blandningen i en stor ugnsform. Bikarbonatet gör rabarbern mindre sur. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 20 minuter (rabarbern ska vara mjuk, men fortfarande hålla formen).



    Tips: Kompotten smakar särskilt gott som dessert tillsammans med lätt uppvispad grädde och rostade nötter.
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
11
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Rabarber
500 g
Vaniljstång
1 st.
Hermesetas Lättströ
5 g
Citronsaft
2 msk
Bikarbonat
1 knivsudd (om så önskas)
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
180
45
kcal
43
11
Protein g
3
1
Kolhydrat g
6
1.5
Fett g
0.5