
Laxsmörgås med romsås
Laxsmörgås med romsås TILLAGNING: Lägg laxfilén på ett fat. Blanda havssalt, Hermesetas Lättströ och peppar. Bred ut blandningen över laxen. Strö över hackad dill och täck fatet med plastfolie. Låt filén dra i kylen i 24 timmar. Skrapa av dillen och kryddorna från laxen och skär den i tunna skivor. Mät upp ingredienserna till romsåsen […]

Körsbär med luftig chokladsås
Körsbär med luftig chokladsås TILLAGNING: Blanda körsbär, Hermesetas Lättströ, vin och vaniljsocker i en skål. Ställ skålen i kylskåpet i två timmar. Blanda Hermesetas Lättströ, kakao och vin till såsen. Vispa grädden pösigt och blanda den med kakaomassan. Portionera körsbären i dessertskålar. Häll såsen över körsbären direkt före servering eller servera den i en separat […]

Julglögg
Julglögg TILLAGNING: Kryddorna läggs i ett glas, därefter häller man på 1 dl vodka eller Bröndum-snaps. Täck över glaset och låt dra i 24 timmar, varefter kryddorna silas bort. Värm upp rödvinet långsamt i en gryta tillsammans med russin, mandelflarn och Hermesetas Lättströ. Avsluta med att tillsätta den kryddade spriten.

Hallonshake
Hallonshake TILLAGNING: Mixa alla ingredienser. Serveras kallt.

Engelsk chokladpudding
Engelsk chokladpudding TILLAGNING: Sätt ugnen på 175º. Smält blockchokladen över vattenbad. Vispa samman äggulor, Hermesetas Lättströ, fröna från vaniljstången och vattnet. Blandningen ska vara luftig. Vänd försiktigt ner chokladen. Tillsätt mandel och ströbröd. Vispa vitorna med bakpulvret till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Smörj en större form eller portionsformar. Häll i smeten. Grädda […]

Bärmos
Bärmos TILLAGNING: Mixa alla ingredienser i en mixer, flytta över i vackra glas och servera genast.

Bananmousse
Bananmousse TILLAGNING: Skala bananerna och skär dem i stora bitar. Tillsätt citronsaften. Mosa dem med en gaffel, men inte så länge att de blir flytande. Blanda i kvarg och Hermesetas Lättströ. Vispa äggvitorna styva och blanda i dem. Lös upp gelatinet: Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg gelatinbladen i en soppslev och placera […]

Sallad med avokado och räkor
Sallad med avokado och räkor TILLAGNING: Använd rumstempererade ingredienser till majonnäsen. Blanda äggula, senap, Hermesetas Lättströ och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig omrörning. Blanda i crème fraîche samt tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen dra i minst två timmar, eller till nästa dag. Tina räkorna och låt dem […]

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak
Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Skala och dela äpplena i mindre bitar. Koka samman alla ingredienserna under lock i kastrull under tio minuter, rör under tiden. Om äppelbitarna inte kokat sönder, använd en stavmixer och kör till en slät äppelmos. Ta då ur kanelstängerna under tiden du mixar moset, och lägg sedan tillbaka dem […]

Fruktbål
Fruktbål TILLAGNING: Mixa juice, citronsaft, banan och Hermesetas Lättströ väl i en mixer. Häll i vatten och iskuber. Servera direkt i glas.