Search

Tid: 0 – 30 min

Hirsgröt med hallon och pumpakärnor

Hirsgröt med hallon och pumpakärnor TILLAGNING: Skölj av hirsen under hett vatten. Lägg i en kastrull tillsammans med mandeldryck, vatten, Hermesetas Flytande sötningsmedel och kanel och koka upp. Låt svälla på låg värme under lock ca 5 minuter. Rör ner jordnötssmöret. Fördela gröten i skålar och garnera med hallon och pumpakärnor. Servera gröten varm.

Läs mer

Vallmo- & citronvåfflor

Vallmo- & citronvåfflor TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Varm bål med te

Varm bål med te TILLAGNING: Koka upp vattnet. Tillsätt tepåsarna och låt dem dra i 3 minuter. Häll teet i en kastrull. Skala ingefäran och riv den fint. Häll den i teet tillsammans med äppelvin, kanelstång och Hermesetas Lattströ och låt blandningen puttra i 5 minuter. Skala äpplet och päronet, ta bort kärnhusen och skär […]

Läs mer

Grapefrukt- & hallonshake

Grapefrukt- & hallonshake TILLAGNING: Passera hallonen genom en sil. Blanda hallonpurén med grapefruktsaft, Hermesetas Lättströ (eller) Hermesetas Flytande och mineralvatten. Lägg i isbitarna. Dekorera glaskanterna med pepparmyntsblad. Shakes serveras ofta i höga glas med tjocka sugrör.

Läs mer

Brownies

Brownies TILLAGNING: Värm ugnen till 180°C. Lägg smöret i en medelstor kastrull, tillsätt chokladen i större bitar och smält på medelhög värme. Låt svalna något. Tillsätt de uppvispade äggen långsamt och blanda. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i den smorda eller bakplåtspappersklädda formen och släta ut till en jämn yta. Grädda […]

Läs mer

Pannacotta

Pannacotta TILLAGNING: Blanda grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull, koka upp och låt sjuda försiktigt i 5-8 minuter under omrörning. Ta kastrullen från värmen, tillsätt Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande, vispa därefter i mascarpone i den varma gräddblandningen. Häll marsala eller sherry i en liten skål och Lattströ över gelatinet. Låt den svälla i […]

Läs mer

Smoothies

Smoothies TILLAGNING: Blanda alla ingredienser. Servera i ett glas och dekorera med mynta eller med citronmeliss.

Läs mer

Fläskkött i sötsur sås

Fläskkött i sötsur sås TILLAGNING: Blanda ingredienserna till såsen. Bryn köttstrimlorna, tillsätt citrongräset i små bitar samt saft och rivet skal av lime. Häll såsen i wokpannan och låt koka i 5 minuter. Ta bort citrongräset, smaka av, tillsätt mera kryddor vid behov och dekorera med de hackade örterna. Servera med nudlar eller ris.

Läs mer

Glasmästarströmming

Glasmästarströmming TILLAGNING: Koka upp lagen och låt den svalna. Skär strömmingfiléerna i 2-3 bitar. Skiva morot och rödlök. Varva fisk, morot, lök och kryddor i en glasburk. Häll över lagen. Glasmästarströmmingen är färdig att serveras efter 2 dygn.

Läs mer