
Äpplestrudel
Äpplestrudel TILLAGNING: Blanda ingredienserna till degen och knåda den tills den blir smidig. Låt den vila i 30 min. Skala äpplena till fyllningen och skär dem i klyftor. Ta bort kärnhuset. Riv äpplena grovt. Blanda dem genast med citronsaften och -skalet. Tillsätt Hermesetas Lättströ, kanel och russin. Kavla ut degen till en stor, tunn fyrkant […]

Banankaka
Banankaka TILLAGNING: Använd en bakform (ca 24 cm x 8 cm) och smörj med smör. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med smöret och hälften av Hermesetas Lättströ. Vispa äggen och resten av Hermesetas Lättströ pösigt i en annan skål. Blanda äggblandningen med smörblandningen och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, […]

Mandeltoppar
Mandeltoppar TILLAGNING: Blanda mald mandel, kokosflingor och Hermesetas Lättströ i en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel. Grädda […]

Äppel- och lingonkaka med valnötter
Äppel- och lingonkaka med valnötter TILLAGNING: Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Rör det smälta margarinet och Hermesetas Lättströ. Dela äggulorna från vitorna. Vispa i äggulorna, ett i taget och mjölken. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, hackade valnötter och till sist lingon. Vispa […]

Citronrutor
Citronrutor TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper. Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans […]

Laxsmörgås med romsås
Laxsmörgås med romsås TILLAGNING: Lägg laxfilén på ett fat. Blanda havssalt, Hermesetas Lättströ och peppar. Bred ut blandningen över laxen. Strö över hackad dill och täck fatet med plastfolie. Låt filén dra i kylen i 24 timmar. Skrapa av dillen och kryddorna från laxen och skär den i tunna skivor. Mät upp ingredienserna till romsåsen […]

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak
Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Skala och dela äpplena i mindre bitar. Koka samman alla ingredienserna under lock i kastrull under tio minuter, rör under tiden. Om äppelbitarna inte kokat sönder, använd en stavmixer och kör till en slät äppelmos. Ta då ur kanelstängerna under tiden du mixar moset, och lägg sedan tillbaka dem […]

Limepaj
Limepaj TILLAGNING: Häll mjöl, Hermesetas Lattströ och smör i en skål. Gnugga snabbt ihop mjölet och fettet med fingrarna så att det blir en grynig massa. Vänd ner kvarg och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i 30 minuter. Smörj en pajform med löstagbara kanter (26-28 cm i diameter). Kavla ut degen […]

Vegetarisk kålpudding
Vegetarisk kålpudding TILLAGNING: Skär kålhuvudet i fyra klyftor, ta bort den hårda stammen och dela klyftorna i mindre bitar. Sätt kålen i kastrullen och häll i vattnet. Sätt spisen på full effekt och rör om då och då tills allt vatten har dunstat från kastrullen och kålen har blivit lite genomskinlig och brynt. Hacka de […]

Citron- och jordgubbspaj
Citron- och jordgubbspaj TILLAGNING: Blanda Hermesetas Lättströ, vetemjöl och hackat kallt smör/margarin så att det blir en smulig blandning. Blanda ned kallt vatten i degen. Tryck ut degen i botten och runt kanterna på en pajform (ø 26 cm). Placera formen i kylskåp i 30 minuter. Blanda kvarg, gräddfil, Hermesetas Lättströ, äggulor, citronsaft och rivet […]