Search

Säsong: Höst

Banankaka

Banankaka TILLAGNING: Använd en bakform (ca 24 cm x 8 cm) och smörj med smör. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med smöret och hälften av Hermesetas Lättströ. Vispa äggen och resten av Hermesetas Lättströ pösigt i en annan skål. Blanda äggblandningen med smörblandningen och rör om väl. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, […]

Läs mer

Hallonkyssar

Hallonkyssar TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Rör lättmargarin och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Blanda i ägget, lite i taget. Sikta i mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt några droppar mandelessens och så pass mycket mjölk att det uppstår en fast smet. Blöt händerna och rulla små bollar av degen. Lägg dem på smorda plåtar. Tryck lätt […]

Läs mer

Hallonmuffins

Hallonmuffins TILLAGNING: Vispa ägg, Hermesetas Lättströ och mjukt smör pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Häll mjölblandningen i äggblandningen växelvis med mjölken. Smeten måste vara så flytande att den lätt kan hällas i formarna. Blanda till slut i de frysta bären. På så sätt färgar inte bären av sig på smeten och faller inte sönder. Placera […]

Läs mer

Fruktkompott

Fruktkompott TILLAGNING: Kärna ur frukten och skala den. Ta bort kärnhusen och skär den i bitar. Koka upp alla andra ingredienser under omrörning. Häll frukten i blandningen och låt den puttra under omrörning tills den är mjuk men ännu inte går sönder. Häll genast upp den i burkar och förslut dem väl.

Läs mer