Search

Säsong: Höst

Grillade nektariner med mascarponekräm

Läs mer

Melonsallad

Melonsallad TILLAGNING: Skär melonerna i små bitar och skiva fikonen. Skala avokadon och ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Häll melon, fikon och avokado i en stor skål och rör försiktigt runt. Strö över fetaost, rostade mandlar och vattenkrasse. Tillaga dressingen genom att blanda balsamico, olivolja och Hermesetas Flytande i en liten skål. Häll lite […]

Läs mer

Majskolvar med koriandersmör

Majskolvar med koriandersmör TILLAGNING: Plocka bort bladen från majskolvarna och ta bort trådarna. Koka majskolvarna i en stor gryta med lättsaltat vatten i 7-8 minuter. Skölj koriandern och finhacka den. Häll den i en liten skål och tillsätt smör, färskost, limesaft, Hermesetas Flytande, salt och peppar. Rör runt. Servera de varma majskolvarna med koriandersmör vid […]

Läs mer

Äppel- och blåbärsmuffins

Äppel- och blåbärsmuffins TILLAGNING: Värm ugnen till 180°C Vispa lättmargarin, vaniljsocker och 8 msk av Hermesetas Lättströ i en bunke tills smeten blir ljus och pösig. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ned i smeten växelvis med mjölken. Fördela ca två tredjedelar av smeten i stora muffinsformar. Rör i 2 […]

Läs mer

Bakade sparris med Crème fraîche-dressing

Bakade sparris med Crème fraîche-dressing TILLAGNING: Värm ugnen till 230°C (vanlig ugn, inte varmluft). Rensa sparrisarna och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Droppa olivolja över, vänd sparrisarna i oljan och strö med sesamfrön. Finhacka mandlarna och strö dem över det andra. Baka sparrisarna i ugnen i 12 minuter. Tillaga dressingen medan sparrisen bakas: […]

Läs mer

Vietnamesisk pomelosallad

Vietnamesisk pomelosallad TILLAGNING: Skala morötterna och skär dem i tunna stavar. Strimla vitkålen fint. Skala pomelon, skär bort de vita hinnorna och tärna fruktköttet i lagom stora munsbitar. Halvera granatäpplet och skrapa ut kärnorna. Skär chilin i tunna skivor. Hacka koriandern grovt. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda ordentligt. Rör samman ingredienserna […]

Läs mer

Russinfläta av kvarg-olje-deg

Osötat naturligt äppelmos med kanelsmak TILLAGNING: Låt russinen ligga i blöt i rommen minst 4 timmar eller över en natt. Låt dem rinna av väl. Torka eventuellt av dem försiktigt. Sätt ugnen på 175 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ihop till en smidig deg med […]

Läs mer

Hirsgröt med hallon och pumpakärnor

Hirsgröt med hallon och pumpakärnor TILLAGNING: Skölj av hirsen under hett vatten. Lägg i en kastrull tillsammans med mandeldryck, vatten, Hermesetas Flytande sötningsmedel och kanel och koka upp. Låt svälla på låg värme under lock ca 5 minuter. Rör ner jordnötssmöret. Fördela gröten i skålar och garnera med hallon och pumpakärnor. Servera gröten varm.

Läs mer

Vallmo- & citronvåfflor

Vallmo- & citronvåfflor TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer

Hallon- & Timjanscones

Hallon- & Timjanscones TILLAGNING: Sätt ugnen på 200 °C över-/undervärme. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, kärnmjölk och citronskal. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt. Fördela smöret snabbt i mjölblandningen med fingertopparna, tills bara bitar stora som ärtor kvarstår. Tillsätt ägg-mjölk-blandningen och rör ihop med en slev tills allt bara är blandat. […]

Läs mer