Mandelkaka utan socker
Unser Mandelkuchen kommt ohne Zucker aus. Stattdessen backen wir mit Assugrin Pulver - so sparen Sie Kalorien bei diesem superleckeren Dessert.
Förberedelser
- Värm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter. Smörj kanterna med smör och strö över mald mandel.
- Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårda tillsammans med en nypa salt och ställ åt sidan. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ och rivet citronskal. Vänd sedan ner vispad äggvita, mald mandel och kanel i äggulesmeten.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Näringsvärden per portion
546
kj
130
energi (kcal)
7.5
protein g
1
kolhydrater g
11
fett g
Ingredienser till 12 portioner
00:10:00
6 st. | Ägg (storlek M) |
20 g (+ lite extra att pudra bakverket med) | Hermesetas Lättströ |
200 g | Mandel, skållad och mald |
1 tsk | Citronskal, rivet |
1 tsk | Kanel |
1 nypa | Salt |