Search

Mandelkaka utan socker

55 min
Bakning
Desserter

Unser Mandelkuchen kommt ohne Zucker aus. Stattdessen backen wir mit Assugrin Pulver - so sparen Sie Kalorien bei diesem superleckeren Dessert.

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter. Smörj kanterna med smör och strö över mald mandel.
  2. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårda tillsammans med en nypa salt och ställ åt sidan. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med Hermesetas Lättströ och rivet citronskal. Vänd sedan ner vispad äggvita, mald mandel och kanel i äggulesmeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Näringsvärden per portion

546
kj
130
energi (kcal)
7.5
protein g
1
kolhydrater g
11
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 12 portioner

00:10:00

6 st. Ägg (storlek M)
20 g (+ lite extra att pudra bakverket med) Hermesetas Lättströ
200 g Mandel, skållad och mald
1 tsk Citronskal, rivet
1 tsk Kanel
1 nypa Salt
6 st. Ägg (storlek M) 20 g (+ lite extra att pudra bakverket med) Hermesetas Lättströ 200 g Mandel, skållad och mald 1 tsk Citronskal, rivet 1 tsk Kanel 1 nypa Salt