Search

Saftig körsbärs- och nötkaka

60 min
Bakning
Desserter

Lust auf einen saftigen Kuchen mit Haselnüssen, Kirschen + Schoggi? Assugrin sorgt für leichte Süsse, Zimt für die richtige Würze.

Förberedelser

  1. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Hacka den mörka chokladen och lägg den åt sidan. Häll av körsbären i en sil. Smörj springformen (Ø24 cm) väl.
  2. Vispa smör, Hermesetas Flytande och ägg i en matberedare till ett skum. Blanda speltvetemjöl, malda hasselnötter, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och rör sedan ner i smör- och äggblandningen. Rör slutligen i den hackade chokladen och hälften av de avrunna körsbären i smeten.
  3. Fördela den tillredda smeten jämnt i springformen, fördela den andra hälften av de avrunna körsbären på kakan och grädda kakan i ugnen i 50 minuter. Låt svalna på ett kylgaller efter gräddning.

Näringsvärden per portion

1052
kj
250
energi (kcal)
4.5
protein g
18
kolhydrater g
18
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 12 portioner

125 g smör
15 g Hermesetas Lättströ
3 st. ägg (storlek L)
100 g speltvetemjöl
100 g hasselnötter, malda
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
100 g mörk choklad (min. 70 %)
1 burk (nettovikt ca 350 g) körsbär
125 g smör 15 g Hermesetas Lättströ 3 st. ägg (storlek L) 100 g speltvetemjöl 100 g hasselnötter, malda 1 tsk kanel 1 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 1 nypa salt 100 g mörk choklad (min. 70 %) 1 burk (nettovikt ca 350 g) körsbär