Saftig körsbärs- och nötkaka
Lust auf einen saftigen Kuchen mit Haselnüssen, Kirschen + Schoggi? Assugrin sorgt für leichte Süsse, Zimt für die richtige Würze.
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Hacka den mörka chokladen och lägg den åt sidan. Häll av körsbären i en sil. Smörj springformen (Ø24 cm) väl.
- Vispa smör, Hermesetas Flytande och ägg i en matberedare till ett skum. Blanda speltvetemjöl, malda hasselnötter, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål och rör sedan ner i smör- och äggblandningen. Rör slutligen i den hackade chokladen och hälften av de avrunna körsbären i smeten.
- Fördela den tillredda smeten jämnt i springformen, fördela den andra hälften av de avrunna körsbären på kakan och grädda kakan i ugnen i 50 minuter. Låt svalna på ett kylgaller efter gräddning.
Näringsvärden per portion
1052
kj
250
energi (kcal)
4.5
protein g
18
kolhydrater g
18
fett g
Ingredienser till 12 portioner
125 g | smör |
15 g | Hermesetas Lättströ |
3 st. | ägg (storlek L) |
100 g | speltvetemjöl |
100 g | hasselnötter, malda |
1 tsk | kanel |
1 tsk | bakpulver |
1/2 tsk | bikarbonat |
1 nypa | salt |
100 g | mörk choklad (min. 70 %) |
1 burk (nettovikt ca 350 g) | körsbär |