Recept

Vegana sommarrullar med jordnötsdip

Våra vegana sommarrullar med avokado, morot, rödbeta, gurka och jordnötsdip kan bli en sommarhit på trädgårdsfesten. Riktigt läckert!

Preparatet:

  1. Pressa ur limen till jordnötsdippen och hacka ihop limesaften med de övriga ingredienserna - förutom jordnötssmöret - i en mixer. Tillsätt sedan jordnötssmöret och mixa snabbt ihop allt till en smidig sås. Häll över i en liten skål och ställ åt sidan tills det är dags att servera.
  2. Skölj grönsakerna och salladen. Hacka salladen. Strimla grönsakerna och avokadon till sommarrullarna.
  3. Förbered en skål med varmt vatten till sommarrullarna. För att rulla ihop sommarrullarna, lägg ett rispapper en kort stund i skålen med varmt vatten för att mjuka upp det. Lägg sedan pappret på en stor tallrik och fyll det med grönsaker, örter och sallad. Vik in rispappret upptill och nedtill och rulla sedan ihop det till en rulle. Upprepa med resten av rispappersarken.
  4. Njut av de färdiga sommarrullarna tillsammans med dippen.
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
545
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Till sommarrullarna
Rispapper
6 ark (finns i asiatiska butiker)
Salladsblad
6 st.
Morot
1
Rödbeta
1
Gurka
1/2
Avokado
1
Till jordnötsdippen
Jordnötssmör med bitar
80 g
Lime
1/2
Ingefära, skalad
10 g
Vitlöksklyfta
1 (ca 5 g)
Hermesetas Lättströ
2 msk
Soja
1 msk
Vatten
40 ml
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
4582
2291
kcal
1091
545
Protein g
28.5
14.5
Kolhydrat g
63
31.5
Fett g
80
40