Search

Tid: 60 – 90+

Pannkakor med lingon

Pannkakor med lingon TILLAGNING: Häll alla ingredienser till lingonsylten i en kastrull och värm upp långsamt. Låt det småkoka medan vätskan avdunstar och sylten långsamt tjocknar. Undvik att röra för mycket så att bären förblir hela. Häll vetemjöl, salt och Hermesetas Lättströ i en skål. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Fortsätt tills all […]

Läs mer

Kålsallad med rödbetor

Kålsallad med rödbetor TILLAGNING: Värm ugnen till 200 °C. Skala rödbetorna och skär dem i fyra klyftor. Placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper och vänd dem i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Baka rödbetorna i ugnen i 40 minuter. Skölj grönkålen och skär bort stjälkarna. Hacka grönkålen grovt och häll den i en […]

Läs mer

Spröd granola

Spröd granola TILLAGNING: Värm ugnen till 150°C. Hacka valnötter och cashewnötter grovt och blanda dem i en skål med havregryn, pumpafrön och sesamfrön. Smält kokosoljan i en skål i mikrovågsugnen, droppa Hermesetas Flytande i kokosoljan och häll det i skålen med granolablandningen. Rör runt ordentligt tills oljan är fördelad. Fördela granolan på en bakplåt med bakplåtspapper […]

Läs mer

Paj med blandade bär

Paj med blandade bär TILLAGNING: Häll mjölet i en skål och gnugga i margarinet med händerna så att det uppstår en grynig massa. Tillsätt Hermesetas Lättströ och rör om innan du häller i äggulan och så pass mycket vatten (2-3 msk) att det uppstår en fast deg. Kavla ut degen och klä en pajform med […]

Läs mer

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka TILLAGNING: Värm ugnen till 150ºC. Smörj en avlång brödform för 1 kg deg och täck botten med bakplåtspapper. Smält margarinet och sirapen långsamt på låg värme. Rör i Hermesetas Lättströ, siktat mjöl, ingefära och kanel i det vispade ägget. Värm mjölken en smula, tillsätt natriumbikarbonat och rör den blandningen i smeten. När smeten […]

Läs mer

Körsbärstårta

Körsbärstårta TILLAGNING: Sätt ugnen på 175ºC. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan […]

Läs mer

Mandel – och morotskaka

Mandel – och morotskaka TILLAGNING: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1½ liter) eller en rund form. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt rivna morötter, rivet limeskal och saft. Rör i finhackad sötmandel blandat med vetemjöl, maizena och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt […]

Läs mer

Kugelhopf

Kugelhopf TILLAGNING: Lägg russinen i en skål och häll på rom. Låt dra gärna 1 timme. Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl ljummen mjölk. Rör tills jästen löser sig. Kör tofun tillsammans med resterande mjölk i en mixer eller matberedare. Blanda i mixad tofu, vetemjöl, Hermesetas Lättströ, citronskal och ägg. Arbeta […]

Läs mer

Fransk äppelpaj

Fransk äppelpaj TILLAGNING: Värm ugnen till 190°C. Vispa ihop fett, Hermesetas Lättströ eller Hermesetas Flytande och äggula. Arbeta sedan successivt in mjölet. Tillsätt vattnet, om så behövs, för att få en mjuk men inte kladdig deg. Platta ut degen tunt i en låg pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ svalt i ca 15 min. […]

Läs mer

Citron- och jordgubbspaj

Citron- och jordgubbspaj TILLAGNING: Blanda Hermesetas Lättströ, vetemjöl och hackat kallt smör/margarin så att det blir en smulig blandning. Blanda ned kallt vatten i degen. Tryck ut degen i botten och runt kanterna på en pajform (ø 26 cm). Placera formen i kylskåp i 30 minuter. Blanda kvarg, gräddfil, Hermesetas Lättströ, äggulor, citronsaft och rivet […]

Läs mer