Search

Tid: 60 – 90+

Jordgubbsscones

Jordgubbsscones TILLAGNING: Skölj jordgubbarna och ta bort den gröna delen. Lägg dem i en skål och häll över citronsaft och strö över Hermesetas Lättströ. Blanda försiktigt och ställ skålen åt sidan medan du förbereder resten. Värm ugnen till 200 °C. Blanda mjöl, Hermesetas Lättströ, bakpulver och salt i en skål. Smält smöret i en skål i […]

Läs mer

Blåbärsglassar

Blåbärsglassar TILLAGNING: Skala bananerna och skölj blåbären. Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa tills du har en jämn smoothie utan klumpar. Häll smoothien i glassformar och ställ formarna i frysen i minst 6 timmar tills de är genomfrusna.

Läs mer

Napoleonbakelse med hallon och pistasch

Napoleonbakelse med hallon och pistasch TILLAGNING: Pistaschpasta Häll pistaschnötterna i en mixer och mixa dem ordentligt. Nötterna blir först till mjöl, men efter en stund blir nötterna krämiga och blandningen får en konsistens som jordnötskräm. NOTE: Det är nödvändigt att skapa en större mängd pistaschpasta än vad som behövs i resten av recepten, eftersom det […]

Läs mer

Morotskaka

Läs mer

Citronkaka blötad

Citronkaka blötad TILLAGNING: Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör. Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl. Smörj bakformen och häll […]

Läs mer

Jordgubbspaj

Jordgubbspaj TILLAGNING: Pajbotten Blanda mjöl, Hermesetas och salt i en hushållsmaskin. Tillsätt smör och vatten. Rör runt tills smöret är jämnt fördelat, och blandningen blir smulig. Tillsätt äggulan och rör runt tills degen samlar sig. Lägg ut degen på köksbordet och knåda degen lite mer utan att knåda den för mycket. Packa in degen i […]

Läs mer

Halloncheesecake

Halloncheesecake TILLAGNING: Smält smöret i en skål i mikrovågsugnen. Häll kexen i en matberedare och mixa tills det är fina smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa igen. Klä botten av en ugnsform (18 cm) med bakplåtspapper och fördela kexblandningen i botten. Tryck ner blandningen ordentligt så att den blir fast och komprimerad. Lägg husbloss […]

Läs mer

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese TILLAGNING: Häll olivoljan i en stor panna, hacka löken och stek den i 10 minuter. Skär morötterna i små tärningar och häll dem i pannan. Rör om och stek i ytterligare 2 minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan, tillsätt nötfärsen, salt och peppar och stek tills köttet är brynt. Tillsätt rödvinet och rör […]

Läs mer

Chiagröt med kiwifrukter

Chiagröt med kiwifrukter TILLAGNING: Häll mandelmjölk, chiafrön, Hermesetas Flytande och vaniljpulver i en skål och rör om. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten. Rör runt i chiagröten så att den inte har klumpar. Tillsätt eventuellt ytterligare mandelmjölk vid behov. Skala 2 kiwifrukter och skär dem i tunna skivor. Tryck fast […]

Läs mer

Tebullar med saffran

Tebullar med saffran TILLAGNING: Smula ner jästen i en stor skål. Smält smöret i en skål, tillsätt mjölk och häll det i skålen med jästen. Rör tills jästen är upplöst. Tillsätt grekisk yoghurt, saffran, Hermesetas, salt och blanda. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, under omrörning tills allt mjöl är tillsatt. Knåda degen i 7 minuter […]

Läs mer