Search

Säsong: Hela året

Grön smoothie med spenat och gröna druvor

Läs mer

Hallon-banan-glass

Läs mer

Citronkaka med vit choklad

Citronkaka med vit choklad TILLAGNING: Värm upp ugnen till 200 °C. Klä botten av springformen (18-19 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och Hermesetas Lättströ i en skål. Smält smöret och knäck äggen i skålen med det smälta smöret. Tillsätt kärnmjölken med saft och finrivet skal från citronerna. Häll de blöta ingredienserna […]

Läs mer

Chokladkakor

Chokladkakor TILLAGNING: Använd en bakform (34 cm x 34 cm, 3,5 cm hög), smörj med smör, ger ca 20 bitar. Rör ägg och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och rör allt till en jämn smet. Smörj plåten väl och fördela smeten jämnt på […]

Läs mer

Morotskaka

Läs mer

Citronkaka blötad

Citronkaka blötad TILLAGNING: Använd en bakform (ca 23 cm x 8 cm) och smörj med smör. Vispa smöret tills det blir toppigt, tillsätt socker och vispa pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till smeten är ljus. Tillsätt rivet skal från 2 citroner. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om väl. Smörj bakformen och häll […]

Läs mer

Chokladkaka med chokladganache

Chokladkaka med chokladganache TILLAGNING: Värm ugnen till 175°C (vanlig ugn, inte varmluft). Klä botten av en ugnsform (21 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Knäck äggen i en skål, tillsätt Hermesetas Lättströ och vispa ihop. Smält smöret, tillsätt äggblandningen och vispa tills det är sammanblandat. Sikta vetemjöl med kakaopulver, bakpulver och vaniljpulver i en annan […]

Läs mer

Bananvåfflor

Bananvåfflor TILLAGNING: Skala bananerna och lägg dem i en mixer. Häll mjölken i mixern, knäck i ägget och blanda. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda tills smeten är jämn och slät. Häll smeten i ett förvärmt våffeljärn och tillaga våfflorna tills de är gyllene och spröda.

Läs mer

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese TILLAGNING: Häll olivoljan i en stor panna, hacka löken och stek den i 10 minuter. Skär morötterna i små tärningar och häll dem i pannan. Rör om och stek i ytterligare 2 minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan, tillsätt nötfärsen, salt och peppar och stek tills köttet är brynt. Tillsätt rödvinet och rör […]

Läs mer

Äppeltryffel dessert

Äppeltryffel dessert TILLAGNING: Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär äpplena i stora tärningar. Lägg äpplena i en gryta tillsammans med vaniljfrön, den tomma vaniljstången, Hermesetas och vatten. Låt äpplena sjuda på svag värme och rör om då och då. Ta av grytan från värmen när äpplena är mjuka och ta upp vaniljstången. Mosa äpplena […]

Läs mer